PRESTOP

Se bo Jan Oblak pridružil Rooneyju, če bo Man Utd. plačal 45 milijonov?

Objavljeno 13. julij 2015 11.23 | Posodobljeno 13. julij 2015 11.24 | Piše: R. T.
Ključne besede: Jan Oblak

Vse glasnejše so govorice, da se bo slovenski reprezentančni vratar iz Atletico Madrida preselil v Manchester United. Odškodninska klavzula za 22-letnega čuvaja mreže je 45 milijonov, lani je prišel v Atletico za 16 milijonov evrov.

Oblak je za Angleže v primeru odhoda de Gee prva želja.

Za dobrim konjem se dviga prah! V bistvu zelo veliko prahu. To je povzročil tudi slovenski nogometni vratar Jan Oblak, čuvaj mreže španskega velikana Ateltico Madrida, kamor je prestopil lani iz lizbonske Benfice za rekordno odškodnino med vratarskimi prestopi v Španiji. Rdeče-beli so rdečim portugalskim orlom za Škofjeločana plačali kar 16 milijonov evrov. V španski prestolnici je mnogo privržencev žimničarjev v prvih mesecih minule sezone stresalo pikre na račun slovenskega reprezentančnega vratarja, češ da bo po silnih milijonih zgolj obsedel na klopi za rezervne igralce, saj je bil vratar številka 1 Miguel Angel Moya. A ta se je pozneje poškodoval, Oblak pa je to izkoristil na najboljši možni način. Sledile so bravurozne obrambe, kar naenkrat je postal ljubljenec zahtevnega madridskega občinstva, vsi so se mu začeli klanjati do tal.

Pred začetkom nove sezone pa se je okrog Oblaka znova pošteno zakuhalo. Po razvpitem prestopu Ikerja Casillasa, ikone mestnega tekmeca Real Madrida in španske reprezentance, je namreč močno završalo na tržišču najboljših vratarjev na svetu, Oblak pa kajpada spada v ta elitni krog. Casillas je torej odšel v Porto, saj na Santiagu Bernabeu ni bil več zaželen med vrati, sicer pač. Zdaj želi kraljevi klub na vse pretege na svoj stadion pripeljati drugega španskega vratarja Davideja de Geo, ki je član Manchester Uniteda. Rdeči vragi niso najbolj navdušeni nad odhodom odličnega golmana, toda ker se zdi, da je prestop tako rekoč nemogoče preprečiti, je začel trener Manchester Uniteda, Nizozemec Louis van Gaal, pogledovati po tržišču. Njegova prva želja je bila Francoz Hugo Lloris iz Tottenhama, toda Judje, ki vodijo ta londonski klub, so ceno zanj navili do neba. Na Old Traffordu so se hitro ohladili, van Gaal pa je vrgel trnek Atleticu in Oblaku. Tu je samo ena ovira, odškodnina za 22-letnega slovenskega asa namreč znaša 45 milijonov evrov. Če bi v Manchestru za 24-letnega de Geo od Real Madrida dobili zahtevanih 35 milijonov evrov, potem odškodnina za Oblaka ne bi smela biti resen problem. Angleški mediji poročajo, da se van Gaal že pogaja z vodstvom Atletica ter da je karizmatični nizozemski strokovnjak že večkrat dejal, da je Oblak bolj talentiran vratar od de Gee. Glede na to, da se trener Atletica Diego Simeone pač ne namerava posloviti od Oblaka, bo zanimivo videti, kakšno bo mnenje vodstva kluba in Oblaka osebno. Če bo transfer realiziran, bi se Oblak pri rdečih vragih pridružil tudi drugima slavnima novincema, Italijanu Matteu Darmianu in Nemcu Bastianu Schweinsteigerju, ki sta se s trikratnim evropskim prvakom in 20-kratnim šampionom Anglije za prestop dogovorila v soboto. Seveda pa je glavna faca v Manchestru angleški superzvezdnik Wayne Rooney, medtem ko za Argentinca Angela Di Mario in Nizozemca Robina van Persieja nekateri otoški mediji ugibajo, da bosta to poletje odšla drugam. 

Deli s prijatelji