SP 2014

Sarma poklican, Velikonja pa ne

Objavljeno 30. avgust 2012 15.22 | Posodobljeno 30. avgust 2012 16.11 | Piše: D. P.

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo po 18. uri.

Slaviša Stojanović pred velikim izzivom

LJUBLJANA – Selektor Slaviša Stojanovič je pred začetkom kvalifikacij za SP 2014 objavil seznam igralcev. Na njem je tudi Samir Handanović, ki okreva po poškodbi kolena, manjka pa Etien Velikonja, ki se iz Maribora preselil v Anglijo.

Začenjajo v Stožicah

Slovenija se bo 7. septembra v Ljubljani pomerila s Švico, 11. pa v gosteh z Norveško. Stojanovič je poklical tri vratarje – Vida Belca, Jasmina Handanovića in Samirja Handanovića. Sarma bo danes dvakrat treniral po poškodbi. Če bo v nedeljo igral proti Romi, potem bo nanj računal tudi selektor.

Vabilo je dobilo sedem branilcev – Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Bojan Jokič, Dejan Kelhar, Dominic Maroh, Andraž Struna in Marko Šuler.

Stojanovič računa na devet vezistov – Armina Bačinoviča, Josipa Iličića, Andraža Kirma, Jasmina Kurtiča, Darijana Matiča, Aleša Mertlja, Aleksandra Radosavljeviča, Mirnesa Šišića in Dareta Vršiča.

Brez Velikonje

V napadu bodo igrali Valter Birsa, Zlatko Dedić, Zlatan Ljubijankić, Tim Matavž in Nejc Pečnik. Kot je pojasnil selektor, sta se z Velikonjo dogovorila, naj nanj računa v prihodnje.

Reprezentanca se bo v nedeljo zbrala na Ptuju po 18. uri.

Deli s prijatelji