POGODBA

Sanjsko: za Oblaka 100 milijonov evrov

Objavljeno 10. februar 2016 13.07 | Posodobljeno 10. februar 2016 13.07 | Piše: STA, T. L.

»Tukaj sem srečen in se dobro razumem s strokovnim štabom in z vsemi zaposlenimi v klubu. Srečen sem in zato sem tudi podaljšal sodelovanje, saj si želim ostati tu,« je povedal Oblak.

Oblak je za Angleže v primeru odhoda de Gee prva želja.

MADRID – Potem ko je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak v torek podaljšal pogodbo s španskim nogometnim prvoligaše Atleticom iz Madrida do leta 2021, je danes postala znana tudi višina odkupne klavzule v novi pogodbi. Če si bo kdo od drugih klubov zaželel tega 23-letnika, bo moral zanj odšteti 100 milijonov evrov, je poročal športni dnevnik Ekipa.

Oblak se je k Atleticu preselil poleti 2014 iz Benfice za 16 milijonov evrov, kar je pomenilo, da je to bil najdražji prestop vratarja v španski ligi. Takrat je podpisal pogodbo do leta 2020.

Kmalu zatem se je za Slovenca začel zanimati angleški Manchester United. V odgovor je dobil, da ima pogodbo do leta 2020 in da odkupna klavzula znaša 50 milijonov evrov. Od včeraj dalje pa je ta podvojena, kot so izpostavili tudi pri španskem časniku As, pri katerem menijo, da je to jasno sporočilo, da Oblak, ki je v tej sezoni ubranil kar 81,03 odstotka strelov, ni na prodaj. Podobno so pri Atleticu storili tudi s pogodbo Antoina Griezmanna, klavzulo so zvišali z 80 milijonov evrov na 100.

»To podaljšanje pogodbe pomeni, da mi klub zaupa. Zaradi tega sem zelo vesel in hvaležen vsem, ki so mi pomagali, posebej izvršnemu direktorju Miguelu Angelu Gilu Marinu in zastopniku Mihi Mlakarju,« je za klubsko spletno stran povedal nekdanji nogometaš Olimpije, Beira-Marja, Olhanenseja, Uniaa Leirie in Rio Aveja.

Srečen je

»Tukaj sem srečen in se dobro razumem s strokovnim štabom in z vsemi zaposlenimi v klubu. Srečen sem in zato sem tudi podaljšal sodelovanje, saj si želim ostati tu,« je še povedal Oblak, ki je prejel le 11 zadetkov v 23 krogih tega prvenstva. »To ni le moja zasluga. Vsi igramo dobro, dobro se branimo in se trudimo, da dobimo čim manj zadetkov. Delamo trdo, vedno poskušamo zmagati in na koncu upamo, da bomo dosegli tisto, kar si želimo,« je zaključil Oblak in pristavil, da si želi prinesti čim več sreče tudi navijačem Atletica, trenutno drugouvrščenega moštva elitne španske lige.

Ti so zanj po izvrstnih predstavah že spesnili tudi napev na melodijo Djobi Djoba skupine Gipsy Kings. »Obi Oblak, cada dia te quiero mas ...« ali po slovensko »Obi Oblak, vsak dan te imam bolj rad ...«. »Na igrišču sem osredotočen na igro, ko pa le slišim ta napev navijačev, me zelo razveseli. Upam, da jih bom še naprej razveseljeval.«

Deli s prijatelji