EVROPSKA LIGA

Sanjski preobrat Liverpoola za polfinale

Objavljeno 15. april 2016 02.12 | Posodobljeno 15. april 2016 03.09 | Piše: STA, S. U.

Polfinaliste v povratnih tekmah četrtfinala določili še klubi v evropski ligi.

Potem ko so v torek in sredo v igri ostali le še štirje klubi v elitnem evropskem nogometnem tekmovanju, ligi prvakov, so polfinaliste danes v povratnih tekmah četrtfinala določili še klubi v evropski ligi. Za zmago se bodo borili Liverpool, Villarreal in Šahtar ter Sevilla, ki je v polfinale prišla šele po streljanju enajstmetrovk.

V ospredju zanimanja je bil dvoboj na Anfieldu; obračun sedanjega in prejšnjega kluba nemškega stratega Jürgena Kloppa je po neodločenem izidu 1 : 1 v Nemčiji obetal spektakel – in ga tudi ponudil.

Tekmo so začeli z minuto molka v spomin na 96 žrtev med navijači Liverpoola, ki so izgubili življenje v tragediji na Hillsboroughu 15. aprila 1989, ko pa se je tekma začela, so domači doživeli dva šoka. Že v peti minuti je namreč neodločnost domače obrambe izkoristil Henrik Mhitarjan, Piere-Emerick Aubameyang pa je v deveti postavil že izid 2 : 0. Pozneje si je Liverpool sicer opomogel, toda za napredovanje bi potreboval tri gole, Borussia pa je zaprla igro in se posvetila igri v obrambi.

A so se Nemci veselili prekmalu. Čeprav so po golu domačih za 1 : 2 dosegli še enega in je bilo v 57. po golu Marca Reusa že 3 : 1, se Liverpool ni predal. Borbeni rdeči so nadoknadili najprej dva gola zaostanka, zadela sta Phillipe Coutinho (66.) in Mamadou Sakho (78.). Zadnjih 15 minut so domači uprizorili divji lov, za popoln delirij na Anfieldu pa je že v sodnikovem dodatku poskrbel Dejan Lovren, ko je z glavo premagal Romana Weidenfellerja. Po zgrešenem prostem strelu Ilkaya Gündogana v 93. minuti je bila Borussia dokončno potopljena.

V pol ure dosegel kar dva avtogola

Nogometaši Seville, Šahtarja in Villarreala so na povratne tekme prinesli prednosti z 2 : 1. Najbolje se je razpletlo brez težjega dela za Villarreal, ki je v Pragi slavil s 4 : 2 in skupno 6 : 3, ter za Šahtar, ki je doma zmagal s 4 : 0 (skupno 6 : 1). S te tekme velja omeniti še svojevrsten dosežek portugalskega nogometaša Ricarda Ferreire, ki je v le pol ure dosegel kar dva avtogola.

Athleticu je podaljšek priigral Raul Garcia, ki je izid 2 : 1 postavil v 80. minuti. Podaljšek ni prinesel odločitve, tako da sta moštvi izvajali strele z bele točke. Za Atletic so zadeli Raul Garcia, Viguera, Mikel San Jose in Markel Susaeta, zgrešil pa je Benat Etxebarria, ki mu je vratar David Soria strel ubranil. Za Sevillo so zadeli vsi, Coke, Grzegorz Krychowiak, Jevgen Konopljanka, Steven N'Zonzi in kot zadnji Kevin Gameiro, ki je dosegel tudi gol Seville v rednem delu.

 

Deli s prijatelji