VRNITEV

Saj ni res: Ačimović bi spet rad igral

Objavljeno 12. september 2013 13.42 | Posodobljeno 12. september 2013 13.47 | Piše: STA, R. T.

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant in kasneje športni direktor Olimpije se bo poskušal reaktivirati v celovški Austrii.

Mile Ačimovič v dresu Slovenije

CELOVEC – Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Milenko Ačimović, za Slovenijo je odigral 74 tekem, se vrača na nogometne zelenice. Kot poročajo pri Austrii iz Celovca, naj bi 36-letni Ačimović, ki je nazadnje opravljal nalogo športnega direktorja pri ljubljanski Olimpiji, zaigral za ta koroški klub.

»Povedal mi je, da si prav želi nogometa in da bi rad pomagal Austrii iz Celovca. Pri tem mu ne gre za denar, le za nogomet. Gre za nogometaša svetovnega razreda, ki bi nam z izkušnjami lahko res pomagal,« je za spletno stran razložil trener kluba Jože Prelogar.

»To bi bila velikanska okrepitev za klub. Prav takega igralca bi še potrebovali. Seveda moramo počakati na poskusni trening, a prepričani smo, da je dobro pripravljen,« pa je dodal podpredsednik kluba Heimo Vorderegger. Odločilen bo namreč prav današnji prvi trening.

Novica je že dodobra znana v avstrijski nogometni javnosti, saj je bil Ačimović vse do leta 2010 eden osrednjih nogometašev dunajske Austrie. Igralsko se je upokojil septembra leta 2010 zaradi resnih težav s poškodbo desnega kolena.
 

Deli s prijatelji