1. SNL

S pokalnimi ranami 
so se zakopali v delo

Objavljeno 18. april 2015 09.10 | Posodobljeno 18. april 2015 09.12 | Piše: R. T.

Nogometni prvoligaši začenjajo zadnjo četrtino državnega prvenstva.

Ante Šimundža in Petar Stojanović napovedujeta novo zmago Maribora v Velenju. Foto: Marko Pigac

Na nogometni sceni še vedno odmeva poraz Maribora v prvi polfinalni tekmi za pokal Slovenije. Vijolični so v domačem Ljudskem vrtu klonili proti Celju (2:3), to pa je silovit udarec za štajerski športni ponos. Resda je na sporedu še povratna tekma prihodnji teden, a bo toliko težje napredovati v finale, sploh če se ne bo konkretno skrčil seznam poškodovanih in bolnih. Že danes četo trenerja Anteja Šimundže v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije čaka gostovanje v Velenju, Rudar bo tudi zaradi zadnje zmage v Celju še kako zahteven nasprotnik. »Vračajo se nam igralci, tisti, ki so bili kaznovani ali bolni. Imamo kader, ki ga želimo. Pestijo nas manjše poškodbe, recimo Sallallicha, kartone ima Bohar. V Velenje gremo odločno. Cilj poznamo in šteje le zmaga. Pri sestavi enajsterice ne bom razmišljal o torkovi povratni pokalni tekmi. Naša prioriteta je prvenstvo. O Celju sploh ne razmišljam, tako da bomo igral z najmočnejšo postavo. Zavedam se, da imamo izjemne rezultate z Rudarjem, a od zgodovine se ne da živeti. Pričakujem tekmovalno tekmo, mi pa bomo ambiciozni. Nikakor ne gremo v Velenje na lahko misijo, čeprav se svojih kvalitet zavedamo. Velenjčani imajo individualno kvaliteto, imeli so težave, ki jih počasi urejajo. V igri so bili dokaj dobri, a so imeli malce slabše rezultate,« je dejal Šimundža. Bočni branilec Petar Stojanović zaradi kazni ni sodeloval v sredini grenki zgodbi: »Naša prioriteta je prvenstvo in tri točke v Rudarju so pomembnejše. Kot v vsako tekmo gremo tudi tokrat na zmago. Rudar smo letos že trikrat premagali, čeprav je zahteven tekmec. Toda če bomo mi pravi, nas bo težko premagati. Nič manj motivirani ne bomo v torek za Celje. Dejstvo pa je, da igramo tekmo po tekmo, tako da je torek še daleč,« meni Stojanović. Rudar bo šel v dvoboj precej oslabljen, saj bodo manjkali vezist Damjan Trifković (kazen) ter glavna štoperja Elvedin Džinić (kazen) in Ivan Knezović (poškodba). »Maribor je izjemna ekipa, ki pa jo želimo na domačem terenu presenetiti. Mislim, da nekako lažje in boljše igramo proti ekipam, ki so na vrhu lestvice. Če bo naša igra na podobnem nivoju, kot je bila v Celju, si lahko obetamo pozitiven rezultat. Želim si čim večje podpore s tribun, tako da vse ljubitelje našega kluba lepo vabim na tekmo,« poziva domači vratar Matjaž Rozman.

Tudi drugouvrščene Domžale bodo danes igrale s pokalnimi ranami. Trener Luka Elsner, ki je po porazu v Kopru, kjer je imelo njegovo moštvo večji del tekme igralca več, javno okrcal svoje varovance zaradi slabega pristopa, računa, da bo v boju z Gorico videl pravi odziv ekipe. »Trenutno se nekateri ne zavedajo, da smo pokurili vse rezerve, ki smo si jih priigrali jeseni. Poti nazaj ni več. V prvenstvu in pokalu smo si močno otežili situacijo. Na božanje, ki so ga bili vajeni v zadnjem času, lahko kar pozabijo. Imam občutek, da nekatere igralce sploh ne zanima, na katerem mestu bomo končali prvenstvo in ali bomo prišli v finale pokale, ki je na dosegu roke. Zdaj je čas za alarm, za razjasnitev odnosov in želja igralcev. Po tekmi sem jim v garderobi rekel, da naj tisti, ki si ne želijo osvajati lovorik z Domžalami oziroma niso dovolj ambiciozni za to, kar ostanejo doma in naj ne hodijo več na treninge,« je bila Elsnerjeva jezikova juha za igralce. Domžale za Mariborom zaostajajo že sedem točk, pred Celjem imajo le točko prednosti, pred Olimpijo pa še eno več. Prvoligaši začenjajo zadnjo četrtino DP, do konca je le še devet krogov.

Pari 28. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije: Domžale - Gorica (danes ob 16. uri), Luka Koper - Radomlje, Zavrč - Celje, Rudar - Maribor (vse danes ob 20. uri), Krka - Olimpija (jutri ob 16. uri). 

Deli s prijatelji