NOGOMET

Rumeni pripravljajo senzacijo v Stožicah

Objavljeno 29. julij 2017 10.20 | Posodobljeno 29. julij 2017 10.21 | Piše: R. T.

Nogometaši Domžal pogumni po minimalnem porazu s Freiburgom.

Tudi proti Freiburgu je ton igri Domžal narekoval izkušeni vezist Senijad Ibričić. Foto: NK Domzale

LJUBLJANA – Nogometaši Domžal so uresničili svoje napovedi in se v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Evropa pogumno spopadli z bundesligašem Freiburgom na njegovem terenu. Dodaten motiv je bila zanje tudi izjemna kulisa na tribunah stadiona Schwarzwald, kjer se je zbralo 14.000 gledalcev (kapaciteta je 24.000). Varovanci trenerja Simona Rožmana so potrdili, da so tekaško odlično pripravljeni, taktična disciplina je bila na zelo visoki ravni, res pa je, da rumeni niso izkoristili peščice priložnosti, da bi zatresli vrata Freiburga. V 20. minuti jih je nekoliko spodsekal zadetek Nilsa Petersena, ki je lani z Nemčijo osvojil srebrno olimpijsko kolajno v Riu de Janeiru. Štiri minute pozneje so imeli gostitelji izjemno priložnost za povišanje vodstva, ko je Amedej Vetrih v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Floriana Niederlechnerja. Kazenski strel je izvedel Petersen, kapetan Domžal Dejan Milić pa je predvidel njegovo namero in žogo odbil v kot.

Nemci so imeli v nadaljevanju v določenih obdobjih tekme pobudo, a je slovenska obramba delovala brezhibno. V 54. minuti so enajstmetrovko zahtevali Domžalčani, potem ko je eden domačih igralcev domnevno igral z roko v kazenskem prostoru, a ukrajinski sodnik Anatolij Žabčenko ni menil tako. Minimalni poraz ohranja Domžale v igri za napredovanje v play-off, je pa res, da bodo v četrtek, 3. avgusta, v ljubljanskih Stožicah morali pripraviti pravi podvig. »Moramo se zavedati, kje smo gostovali in s kom smo igrali. Iskrene čestitke mojim fantom, saj so se večino časa enakovredno kosali s tekmecem. Povsem normalno je, da smo v določenih trenutkih tudi trpeli. Žal mi je, da nismo izkoristili katere od priložnosti, ki smo si jih ustvarili. Vsi dobro vemo, kako pomemben je gol v gosteh. Imamo aktiven rezultat, kar me navdaja z optimizmom. V Stožicah potrebujemo popolno tekmo. Potrebujemo poln stadion. To bi nam zagotovo vlilo dodatne energije, ki bo na povratni tekmi zelo pomembna,« je prepričan strateg Rožman. 


Polovični uspeh Slovencev

Krvnik Gorice v 2. krogu kvalifikacij, grški Panionios s slovenskim vratarjem Maticem Kotnikom, je v prvi tekmi izgubil z Maccabijem v Tel Avivu (0:1). Dinamo Zagreb (Petar Stojanović je odigral vso tekmo) je premagal norveški Odd z 2:1. Danski Brøndby (Gregorja Sikoška ni bilo v moštvu) je doma remiziral s splitskim Hajdukom (0:0).

 

Deli s prijatelji