NOGOMET

Rumeni pogumno po evropsko senzacijo

Objavljeno 03. avgust 2017 10.20 | Posodobljeno 03. avgust 2017 10.21 | Piše: Rok Tamše

Nogometaši Domžal hočejo izločiti Freiburg v kvalifikacijah za ligo Evropa.

Izkušeni vezist Senijad Ibričić bo tudi danes glavni ideolog igre Domžal. Foto: NK Domžale

LJUBLJANA – »Prisotna je velika želja in vsi že nestrpno pričakujemo to tekmo. Nujno potrebujemo dodatno energijo, ki jo pričakujem od gledalcev. Upam, da bodo začutili našo željo in trud. S skupnimi močmi lahko spišemo super zgodbo. Denar, kakovost in skorajda vse drugo je na strani nasprotnika. Na naši strani pa sta zagotovo želja in motiv. Fantje so popolnoma pripravljeni. Popravili smo določene stvari v igri in pričakujem vrhunsko predstavo, ki nas lahko nagradi s super senzacijo v Evropi,« brez lažne skromnosti in pregovorne slovenske zadržanosti pred obračunom nogometašev Domžal z nemškim Freiburgom v 3. krogu kvalifikacij za ligo Evropa pravi trener slovenskega pokalnega prvaka Simon Rožman. V ljubljanskih Stožicah – domžalski stadion ne izpolnjuje kriterijev Evropske nogometne zveze – bodo rumeni danes ob 21.05 lovili minimalni zaostanek (0:1) »Tudi mi smo v Freiburgu pokazali svoje zobe v določenih segmentih igre. Žal mi je, da nismo dosegli gola, a še vedno imamo aktiven rezultat. Razen Jureta Matjašiča in Nermina Hodžića, ki ima manjše težave s prepono, so vsi zdravi. Manjka še Jan Repas, ki je v Freiburgu prejel tretji rumeni karton v letošnji evropski sezoni. Imamo kader, ki mu zaupamo, tako da je vsak igralec nadomestljiv,« meni 34-letni strateg Domžal, ki bi rad na tribunah objekta ob severni ljubljanski obvoznici videl več kot 8000 ljudi, kolikor jih je spremljalo lansko zmago Domžal proti angleškemu prvoligašu West Hamu.

Bundesligaš je favorit, a le na papirju. Dejstvo je, da imajo Domžalčani v rokah aktiven rezultat za napredovanje. Drevi potrebujejo popolno tekmo. »Ko jih stisneš v obroč, se branijo z devetimi, desetimi igralci. Tu pripravljamo določena presenečenja. Pomembno dejstvo je, da si želimo imeti pobudo, saj se tako tekmec ne počuti udobno kot doma. Tekaško smo v vrhunski formi. Ne gresta pa nam na roko ritem tekem in vročina. Ampak fantje imajo ogromen motiv. Preteči bo treba po 13 kilometrov, narediti 35 sprintov, tako da bo energijsko gledano tekma zelo težka. Švercanja ne bo,« pogumno napoveduje Simon Rožman, ki bo na zelenici vendarle pogrešal razigranega vezista in strelca Repasa. Tekmo bodo sodili belgijski sodniki z Alexandrejem Boucautom na čelu. 

Ibričić: Boljši kot v Nemčiji

Enaintridesetletni vezist Senijad Ibričić je v Domžale prišel iz Kopra in takoj postal eden najpomembnejših členov v ekipi. »Izkušnje so na njihovi strani, saj so ne nazadnje bundesligaška ekipa. Vendar imamo mi večji motiv, saj imamo mlado ekipo, ki je željna dokazovanja. Prepričan sem, da bodo vsi naši igralci dali več od maksimuma. Poleg tega nas je v ekipi nekaj z nekoliko več izkušnjami in naša naloga je, da pomagamo drugim igralcem. Nasprotnik nas je po prvi tekmi zagotovo vzel nekoliko bolj resno in nas tudi bolje analiziral, a v tem ne vidim težav, saj verjamem, da bomo mi še boljši kot v Nemčiji, saj igramo doma,« meni nekdanji reprezentant BiH.


 

Deli s prijatelji