1. SNL

Rudar s super polčasom razveselil tudi zmaje

Objavljeno 26. september 2016 09.25 | Posodobljeno 26. september 2016 09.27 | Piše: Drago Perko

Državni prvak Olimpija je upravičil vlogo favorita in na mišice premagal Radomlje. Vijoličasti le do točke v Velenju, Domžalčani so jih zabili pet.

V Velenju sta si Rudar in Maribor razdelila plen. Foto: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Če so bili v taborih Aluminija in Luke Koper zadovoljni s točko v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije, tega ne moremo trditi za Mariborčane, ki so prišli v Velenje kot favoriti, zapustili pa so ga z mizernim izkupičkom in sklonjenih glav. Remi je bil za goste enak porazu. Nogometni strokovnjaki so si enotni – v drugem polčasu so bili knapi podjetnejši (končno razmerje v kotih kar 8:1 za Rudar), z evrogolom Bojana Vručine pa so zasluženo dobili točko. »Imeli smo dovolj priložnosti, da bi tekmo odločili že v prvem polčasu. Tekmec se je v drugem polčasu dvignili. Poskušali smo napadati, a ni bilo dovolj za zmago,« ni bil pretirano razočaran trener Maribora Darko Milanič. »Videlo se je, kako je John Mary pomemben igralec vijak za naš stroj. Z njim smo nevarnejši. Tudi drugi igralci so bili tokrat na nivoju,« pa je bil precej bolj zadovoljen z razpletom trener Rudarja Slobodan Krčmarević. Olimpija je rutinirano opravila svoje delo in potrdila status vodilne ekipe in favorita proti zadnjeuvrščenim Radomljam, ki ostajajo brez zmage, Olimpija je pri osmih. Za nameček imajo zmaji vnovič prvega strelca lige. To je s šestim golom postal Miha Zajc, ki ob takem nadaljevanju ne bo več dolgo domoval v Stožicah, kjer se je zbralo le 1000 gledalcev. Nad mizernim obiskom je bil razočaran tudi poškodovani vratar zmajev Nejc Vidmar, ki je na družabnem omrežju facebook spraševal, kaj je tokrat izgovor za gledalce, da jih ni bilo več. »Za nami je zahtevna, že tretja, tekma v nizu. Naredili smo svoje delo, kot je bilo to treba. Ni pa bilo tiste prave iskrice, ki bi Stožice dvignile na noge. To bomo morali poiskati v prihodnje,« je mogoče na Vidmarjevo vprašanje odgovoril kar šef proizvodnje trener Olimpije Luka Elsner. »V končnici smo bili premalo konkretni, sicer pa smo drago prodali svojo kožo. Pohvalil bi svoje fante. Žal pa smo trikrat slabo reagirali in bili kaznovani,« pa je trener Radomljanov Jani Žilnik ocenil obračun v prestolnici.

Lovijo Zajca

Izidi 11. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Rudar : Maribor 1:1 (1500 gledalcev; Bojan Vručina 66.; Milijove Novakovič 26), Aluminij : Luka Koper 0:0 (200 gledalcev), Olimpija : Kalcer Radomlje 2:0 (1000 gledalcev; Miha Zajc 30., Andraž Kirm 65.), Domžale : Krško 5:0 (600 gledalcev; Marko Alvir 3., Jan Repas 25., Slobodan Vuk 28. in 53., Jure Matjašič 64.), Gorica : Celje 0:1 (700 gledalcev; Dalibor Volaš 24.).

Vrstni red strelcev: Miha Zajc (Olimpija) 6 golov, Sandi Arčon (Gorica), Sunny Omoregie (Maribor) in Marko Alvir (Domžale) po 5 Lovre Čirjak (Celje), Dominik Glavina, John Mary (oba Rudar) in Slobodan Vuk (Domžale) po 4...

Pari 12. kroga v soboto, 1. oktobra: Celje – Aluminij (16.00), Luka Koper – Rudar (18.00). Maribor – Domžale (20.15), 2. oktobra: Krško – Olimpija (16.55), Radomlje – Gorica (19.00). 

Nogomet je včasih krut

Zadnja zmaga Gorice datira v 7. krog, ko je doma s 3:1 opravila z Domžalčani, tokrat pa so Severnoprimorci klonili proti Celjanom, v 24. minuti je s prostim strelom zmagovalca odločil Dalibor Volaš. »Nogomet je včasih krut, odigrali smo odlično tekmo, a ostali brez točk. Še posebno smo prednjačili v drugem polčasu. Vnovič smo imeli v kazenskem prostori situacijo z roko, a je bilo označeno kot nenamerno. Za nas je vedno tako. Ponosen sem na svojo ekipo, ki je izvajala pritisk, a žoga ni hotela v gol. Morali bomo izboljšati realizacijo,« je tekmo ocenil Miran Srebrnič, strateg Gorice. »Odigrali smo dober prvi polčas, Gorica si je ustvarila eno samo priložnost. Tudi zadeli smo za 1:0. Na začetku drugega polčasa smo imeli izredno priložnost za povišanje rezultata, a nismo zadeli. Gorica je ustvarila pritisk, a so moji igralci pokazali karakter. Za to našo borbenost smo bili nagrajeni. Gorici pa se je zgodilo to, kar se je nam proti Olimpiji – preprosto nismo zadeli,« je tekmo s svojega zornega kota opisal trener Celja Robert Pevnik.

Z drugo zaporedno petico, danes ni nikomur lahko v dveh tekmah zabiti 10 golov, so se izkazali Domžalčani, ki se lahko po novem pohvalijo z (razumljivo) najbolj učinkovitim napadom (24 golov so zabili). Tokrat so bili njihova žrtev igralci iz Krškega. »Čestitam svojim fantom. Delovna vnema in prizadevnost s treninga se kažeta na tekmah. Dobro smo začeli, bili smo napadalni in všečni. Verjamem, da je tudi publika prišla na svoj račun,« je bil zadovoljen domžalski trener Simon Rožman. »Tokrat nismo bili sposobni niti za to, da bi odigrali povprečno. Domačini so nas nadigrali,« je bil kratek in jedrnat po bledi predstavi svojih varovancev trener Tomaž Petrovič

Učinkovita Krka

Nogometaši v 2. slovenski ligi so končali 8. krog. V nedeljskih tekmah je Krka s 5:0 v gosteh premagala Zarico, potem ko je Marko Brekalo prispeval tri zadetke, Brda pa so s 3:1 odpravila zadnjeuvrščeni Zavrč. Že v soboto je kranjski Triglav osmič zapored zmagal, in sicer v gosteh pri ptujski Dravi. Ugnal jo je s 5:1 in le še utrdil vodstvo na lestvici. V gosteh je slavil tudi Roltek Dob, z 2:0 je zmagal v Brežicah, drugouvrščeni Ankaran pa je s 3:0 odpravil Veržej.

 

 

Deli s prijatelji