PRVA LIGA

Rudar na lestvici ujel Maribor

Objavljeno 04. avgust 2013 00.04 | Posodobljeno 04. avgust 2013 00.05 | Piše: STA, Ma. F.

Nogometaši Rudarja so brez večjih težav upravičili vlogo favoritov in dosegli tretjo prvenstveno zmago ter prvo na domačem igrišču, s katero so se prebili na drugo mesto v razpredelnici.

Nogometaši velenjskega Rudarja so premagali Celje z 1 : 0 .

NOVO MESTO – Nogometaši Krke so v četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3 : 0 (1 : 0). Na prvi medsebojni prvoligaški tekmi obeh ekip so morali nogometaši na igrišče v peklenskih razmerah, saj je bila temperatura v Novem mestu kar 39 stopinj Celzija. 

Nogometaši Krke bodo v petem krogu državnega prvenstva v soboto, 10. avgusta, gostovali v Ljudskem vrtu, Domžalčani pa bodo isti dan doma gostili Zavrč.

Luka Koper – Celje 1 : 1

Nogometaši Luke Koper in Celja so se v Kopru razšli z neodločenim izidom 1 : 1 (1 : 0). Tako Koprčani kot Celjani so imeli v medsebojnem obračunu četrtega kroga le eno željo. Želeli so popraviti vtis z zadnjih srečanj, Primorci predvsem po katastrofi v Mariboru, Štajerci pa praktično z vseh treh tekem, na katerih so osvojili le točko. Na koncu pa najbrž niso bili zadovoljni ne eni ne drugi. 

Rudar Velenje – Triglav 3 : 0

Nogometaši Rudarja iz Velenja so doma premagali Triglav s 3 : 0 (1 : 0). Brez večjih težav so upravičili vlogo favoritov in prišli do tretje prvenstvene zmage ter prve na domačem igrišču, s katero so se prebili na drugo mesto na razpredelnici. Delo jim je olajšal zgodnji gol, po njem so le še nadzorovali položaj. Triglav spet ni pokazal veliko, saj je bilo v igri Kranjčanov preveč napak, trenerja Dušana Kosića pa očitno čaka težko delo. Njegovi varovanci so v štirih krogih zbrali le točko, tako da so na lestvici zadnji.

Lestvica:

  1. Maribor 9
  2. Rudar 9
  3. Gorica 7
  4. Zavrč 6
  5. Domžale 5
  6. Luka Koper 5
  7. Olimpija 4
  8. Krka 4
  9. Celje 2
10. Triglav 1

Deli s prijatelji