NOGOMET

Rudar in Gorica v polfinalu

Objavljeno 30. oktober 2013 21.34 | Posodobljeno 30. oktober 2013 21.34 | Piše: STA, A. L.

Obe moštvi sta zmagali tudi v povratnih tekmah četrtfinala.

LJUBLJANA – Nogometaši velenjskega Rudarja in Gorice so se uvrstili v polfinale slovenskega pokala, potem ko so zabeležili zmago tudi v povratnih tekmah četrtfinala. Rudar je v Celju zmagal s 3 : 1 (0 : 0), Gorica pa je doma ugnala Aluminij z enakim izidom. V četrtfinale se je po zmagi s 4 : 1 (1 : 0) v zaostali tekmi osmine finala uvrstil še Maribor.

Senzacije ni bilo

Rudar je na Areni Petrol branil zmago s 4 : 0. Celjani so bili v prvem polčasu nevarnejši, v 56. minuti jih je Miha Zajc tudi povedel v vodstvo, Matic Žitko je zadel še prečko. Ko pa je Dalibor Radujko v 71. minuti izenačil na 1 : 1, je splahnelo še tisto malo upanja na senzacijo. Gostitelji so popustili, gostje pa dosegli še dva gola. Rajko Rotman je bil natančen v 75. minuti, Radujko je svoj drugi gol dosegel v 89. minuti.

Kaj nas še čaka

Gorica, ki je proti Aluminiju prvo tekmo dobila z 1 : 0, je vse dvome o skupnem zmagovalcu rešila že v prvem polčasu. Dobila ga je s 3 : 1, čeprav so gostje izid izenačili. Olimpija in Domžale bosta povratno tekmo odigrala 6. novembra, prestavljeni pa sta tudi tekmi četrtfinala, v katerem se bosta srečala Šenčur in Maribor.

Slednji je danes dobil zaostalo tekmo osmine finala proti Kalcer Radomljam, a se je za to kar dolgo mučil. Z golom Gorana Cvijanovića je v prvem polčasu povedel, toda domači so prek Janeza Zavrla izid izenačili. Branilce naslova je v zadnjem delu tekme rešil Jean-Philippe Mendy, ki je od 78. minute naprej dosegel tri zadetke.

Deli s prijatelji