Predstavitvena informacija
Slovenski nogometni reprezentant Miha Mevlja je z Rostovom v Rusiji v petem krogu lige prvakov pripravil šok.

Rostov šokiral Bayern, Oblakov Atletico prvi v skupini D

Objavljeno 24. november 2016 01.02 | Piše: STA, S. U.

Slovenski nogometni reprezentant Miha Mevlja je z Rostovom v Rusiji v petem krogu lige prvakov pripravil šok.

Rostov šokiral Bayern, Oblakov Atletico prvi v skupini D
Rusi so premagali münchenski Bayern in Janu Oblaku z Atleticom že pred tekmo s PSV, ki so jo Madridčani dobili z 2 : 0, zagotovili prvo mesto v skupini.

Nogometaši angleškega Arsenala in francoskega PSG nadaljujejo mrtvi tek za zmago v skupinskem delu evropske lige prvakov. Njun današnji medsebojni obračun petega kroga v skupini A v Londonu se je končal z 2 : 2, med bolgarskim Lodogorcem iz Razdrada ter švicarskim Baslom Andraža Šporarja pa brez golov. Ljubljančan je v igro vstopil v 79. minuti.

Za izbrance francoskega strokovnjaka na klopi topničarjev Arsena Wengerja sta zadela Olivier Giroud (45.) in Marco Verratti (60. avtogol), za Parižane pa Edinson Cavani (18.) in Lucas Moura (77.). PSG in Arsenal imata po 11 točk, Ludogorec in Basel po dve, para zadnjega kroga pa sta Basel – Arsenal in PSG – Ludogorec.

V skupini B je Benfica v Istanbulu proti Bešiktašu po dobre pol ure vodila s 3 : 0, na koncu pa se je tekma končala z neodločenim izidom 3 : 3. Italijanski Napoli in ukrajinski Dinamo sta se razšla brez zadetkov. Odločitev o udeležencih osmine finala bo padla v zadnjem krogu, po petih tekmah sta Napoli in Benfica zbrala po osem točk, Bešiktaš pa sedem.

V skupini C je Barcelona z goloma Lionela Messija (24. in 56./11 m) ugnala škotski Celtic v Glasgowu z 2 : 0 in krog pred koncem prvega dela tekmovanja osvojila prvo mesto v skupini, obračun v Nemčiji med Borussio iz Mönchengladbacha in angleškim Manchester Cityjem pa se je končal z delitvijo točk 1 : 1.

V skupini D so pravo blamažo doživeli nogometaši nemškega Bayerna, ki so klonili v Rostovu z 2 : 3. Za ekipo slovenskega reprezentanta Mihe Mevlje (igral je vseh 90 minut) so zadeli Sardar Azmoun (44.), Dmirtij Poloz (50./11 m) in Cristian Noboa (67.), za Bavarce pa Douglas Costa (35.) in Juan Bernat (52.). Madridski Atletico – Slovenec Jan Oblak je bil v vratih španske zasedbe – je zanesljivo ukanil nizozemski PSV z 2 : 0 in osvojil prvo mesto v skupini, v polno pa sta zadela Kevin Gameiro (55.) in Antoine Griezmann (66.).

Izidi torkovih tekem petega kroga skupina E: CSKA Moskva – Bayer Leverkusen 1 : 1 (0 : 1), Monaco – Tottenham Hotspur 2 : 1 (0 : 0); skupina F: Borussia Dortmund – Legia Varšava 8 : 4 (5 : 2), Sporting Lizbona – Real Madrid 1 : 2 (0 : 1); skupina G: Leicester City – Brugge 2 : 1 (2 : 0), Köbenhavn – Porto 0 : 0; skupina H: Dinamo Zagreb – Olympique Lyon 0 : 1 (0 : 0), Sevilla – Juventus Torino 1 : 3 (1 : 1).

Deli s prijatelji