IZBIRA

Ronaldo: Messi je boljši od Cristiana

Objavljeno 15. september 2012 15.33 | Posodobljeno 15. september 2012 15.33 | Piše: A. L., STA

Messiju daje prednost, ker je na igrišču za odtenek bolj ustvarjalen.

Kdo je boljši?

RIO DE JANEIRO – Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo, nekdaj znan pod vzdevkom Fenomen, je danes izjavil, da mu je bolj všeč način igre Barceloninega zvezdnika Lionela Messija kot pa igra soimenjaka iz vrst madridskega Reala, Cristiana Ronalda. »Messi je v mojih očeh boljši kot Ronaldo,« je izjavil nekdaj najboljši nogometaš sveta za brazilske medije.

Prednost dajem Messiju

»Messiju dajem prednost, ker je na igrišču za odtenek bolj ustvarjalen. Čeprav je Argentinec, in vsi poznate veliko nogometno tekmovalnost med Brazilijo in Argentino, je moj izbor za najboljšega nogometaša Messi,« je še dejal Ronaldo, ki so ga trikrat izbrali za najboljšega nogometaša na svetu, in dodal, da sta brez dvoma tako Messi kot Cristiano Ronaldo odlična nogometaša in da ceni oba.

Fenomen, kot so Ronalda poimenovali v nogometnem svetu, je bil najboljši nogometaš Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v letih 1996, 1997 in 2002, z Brazilijo dvakrat svetovni prvak (1994, 2002) in s 15 goli najboljši strelec na mundialih v zgodovini.

Neymar se mora še kar nekaj stvari naučiti

Ob tem je z novinarji odkrito delil tudi mnenje o najbolj nadarjenem brazilskem nogometašu Neymarju in dejal, da se mora še kar nekaj stvari naučiti, da bi lahko igral v Evropi. »Mislim, da mora Neymar še naprej trdo delati in napredovati, da bi lahko zaigral tudi v Evropi in tam pustil vidnejši pečat,« je dejal Ronaldo.

Deli s prijatelji