FUTSAL

Rešili so mariborsko čast

Objavljeno 22. avgust 2016 23.22 | Posodobljeno 22. avgust 2016 23.24 | Piše: Marko Pigac

Slovenski državni prvak v dvoranskem nogometu je zmagovalec enega od osmih kvalifikacijskih turnirjev za preboj v ligo prvakov. Na zadnji tekmi so bili po preobratu boljši od poljskega predstavnika.

Proen Maribor je uspešno sklenil nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov. Foto: Marko Pigac

MARIBOR – Proen Maribor, slovenski državni prvak, se je po pravi drami uvrstil v glavni del lige prvakov. Zaradi zmage na domačem kvalifikacijskem turnirju, kjer je bil po vrsti boljši od albanske Tirane (4:2), luksemburškega Munsbacha (14:2) in za konec še poljske ekipe Zdunska Wola (6:4). Napovedovalo se je, da bo o potniku glavni del lige prvakov odločal zadnji obračun s Poljaki. To se je tudi zgodilo, čeprav uvod v sobotno tekmo ni bil tak, kot bi ga vijolice želele. Poljaki so vodili 1:0, 2:1 in 3:2.

»Fantje so odigrali res dobro. Moram povedati, da so nas resnično presenetili z igralcem Danielom Krawczykom, ki je prišel samo na finale in ga nismo poznali. Videlo se je, da je daleč najboljši igralec na igrišču. Ampak naš cilj je dosežen. Dobro se bomo pripravili za Ukrajino, kjer si želimo priti med prvi dve ekipi. Imamo potencial. Vse, kar lahko rečem, je, da smo imeli premalo časa za uigravanje, prehitro je prišlo to tekmovanje, a na koncu smo se vendarle veselili s fantastičnim rezultatom,« po turnirju ni skrival navdušenja Robert Grdović. Hrvaški trener je prišel v Maribor iz Zagreba. »Danes še slavimo, od torka dalje pa spet treningi, da bomo v Ukrajini še boljši. Da bomo tam predstavili naš najboljši futsal. Če bo vse, tako kot mora biti, imam velike možnosti, da napredujemo še naprej,« je bil uspeha vesel Alen Fetić, izkušeni slovenski reprezentant, ki ob januarja letos nosi dres Proen Maribora. »Vedeli smo, da bo tekma težka. Da so dobri in organizirani. Poljaki so trikrat vodili, a smo stopili skupaj in pokazali, da smo boljši od njih. Saj veste, kako pravijo: na koncu se trdo delo povrne. Prišli smo v glavni del lige prvakov. To pa ni mala stvar. Ne smemo pozabiti na državno prvenstvo, še prej pa nas čaka superpokalni obračun proti Litiji. Sezono smo začeli odlično, želim si, da tako tudi nadaljujemo,« prizemljeno dodaja Fetić. »Na zadnji tekmi smo pokazali pravi obraz. Čeprav smo v prvem polčasu dobili dva gola po naših napakah, se nismo predali. Pobrali smo se in na koncu zasluženo slavili. Zanimivo je bilo, ker so gostje skoraj ves drugi polčas igrali z golmanom, kar je malce nenavadno,« je misli strnil kapetan Mariborčanov Matej Fideršek. »Naša želja je bila nesporno prvo mesto. Smo edina športna panoga iz Maribora, ki v tem mestu nekaj pomeni v Evropi. Upam, da se bomo na turnirju v Ukrajini uvrstili v elitni del. Delegati in drugi funkcionarji Uefe so naš prvenec v Evropi izjemno pohvalili. Obstaja verjetnost, da če se uvrstimo naprej, gostimo enega izmed štirih turnirjev v Mariboru,« pa je zaključil Danilo Burnač, poslovni direktor kluba. Mariborčane nastop v glavnem delu tekmovanja čaka med 11. in 16. oktobrom, igrali bodo proti ukrajinskemu Lvivu, madžarskemu Györu in francoskemu Kremlinu.

 

Deli s prijatelji