MENJAVA

Reševal jih bo nekdanji brazilski as

Objavljeno 03. januar 2015 14.14 | Posodobljeno 03. januar 2015 14.14 | Piše: D. P., STA

Iz kluba, ki je trenutno enajsti v osemnajstčlanski super ligi, so sporočili, da je podpisal polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za sezono 2015/16.

Včasih je blestel v dresu Brazilije, zdaj pa se bo preizkusil še med trenerji.

ISTANBUL – Legendarni brazilski nogometaš Roberto Carlos je novi trener turškega prvoligaša Akhisar Belediye Sporja, ekipi pa se bo na treningu v Antalyi pridružil konec naslednjega tedna. Iz kluba, ki je trenutno enajsti v osemnajstčlanski super ligi, so sporočili, da je podpisal polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za sezono 2015/16.

Lani do petega mesta

Enainštiridesetletni Carlos je 21. decembra zapustil trenersko mesto v turškem Sivassporju. Po seriji slabih izidov je odstopil po izgubljenem dvoboju doma z 0 : 2 proti carigrajskemu moštvu Basaksehir. Roberto Carlos je Sivasspor prevzel leta 2013, ko je končal igralsko kariero in začel trenersko v ruski ekipi Anži Mahačkala. Že v prvem letu na klopi Sivasspora je v turški ligi zasedel presenetljivo peto mesto, trenutno pa je ekipa na mestih, ki vodijo v drugo ligo.

Na treh svetovnih prvenstvih

Za brazilsko reprezentanco je od leta 1992 do 2006 igral na kar 125 tekmah in dosegel 11 zadetkov. Za selecao je igral na treh svetovnih prvenstvih, leta 1998 je zaigral v finalu, leta 2002 pa je bil med zmagovalci. Na slednjih dveh je bil izbran v najboljšo enajsterico prvenstva. Največje klubske uspehe je dosegel z Realom iz Madrida, s katerim je v enajstih letih trikrat osvojil ligo prvakov. Večinoma je igral na levem bloku v obrambi, vendar je bil pogosto v napadu, kjer se je odlikoval tudi po izjemnih in močnih prostih strelih.

Deli s prijatelji