NOGOMETNE MENJAVE

Reprezentant Kevin Kampl zapušča Avstrijo, odhaja v bundesligo?

Objavljeno 04. november 2014 12.57 | Posodobljeno 04. november 2014 12.57 | Piše: STA, K. K.

Štiriindvajsetletni Kampl je v Salzburg prišel avgusta 2012 iz nemškega Aalna.

Kampl je plod nemške revolucije v delu z mladimi

SALZBURG – V Nemčiji rojeni slovenski reprezentančni vezist Kevin Kampl razmišlja o nadaljevanju kariere v bundesligi. Športni direktor rdečih bikov iz Salzburga in nemškega drugoligaša Leipziga Ralf Rangnick je potrdil, da bosta tako Kampl kot Andre Ramalho najpozneje po koncu sezone zapustila avstrijske prvake. Če bo Leipzig napredoval v elitno druščino bundeslige, je Rangnick v današnjem pogovoru z novinarji v Leipzigu napovedal tudi odhod z mesta športnega direktorja Salzburga.

»Tako Kevin kot Andre že več mesecev nakazujeta, da v Avstriji ne želita več igrati. Oba sta dobrodošla tudi v Leipzigu, zato ne izključujem menjave nogometašev,« je dejal Rangnick, ki za zdaj hkrati opravlja funkcijo športnega direktorja v dveh klubih.

»Kevin je že jasno povedal, da štiri leta ne bo igral v Avstriji, ker je avstrijsko ligo prerasel. Najpozneje poleti prihodnje leto bo zato odšel. To je pač logičen korak naprej,« je za 90minuten.at še dejal Rangnick.

Tako Leipzig kot Salzburg namreč lastniško obvladuje avstrijski koncern Red Bull, svetovno znani proizvajalec energijskih pijač, katerega ustanovitelj in solastnik je avstrijski podjetnik in milijarder slovenskega porekla Dietrich Mateschitz. Leipzig sicer trenutno igra v drugi nemški ligi. »Kevin bi spadal v vsako ekipo bundeslige. Glavno vprašanje je, ali bo Leipzig prihodnjo sezono v prvi ligi,« je še povedal Rangnick.

Štiriindvajsetletni Kampl je v Salzburg prišel avgusta 2012 iz nemškega Aalna. Pred tem je igral za Osnabrück in Bayer Leverkusen.

Deli s prijatelji