1. SNL

Remi Olimpije, poraz Maribora

Objavljeno 30. avgust 2014 21.34 | Posodobljeno 31. avgust 2014 00.08 | Piše: STA, S. U., Ma. F.

Ob 20.05 se je začel derbi med Domžalami in Mariborom.

CELJE – Nogometaši Celja in ljubljanske Olimpije so se v sedmem krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0 : 0.

Eden bolj pričakovanih dvobojev tega kroga je prinesel pravično delitev točk. Celjani, ki so igrali brez poškodovanega Gregorja Bajdeta, že v prvem polčasu pa je moral igrišče zapustiti še en motor celjskega napada Benjamin Verbič, so bili konkretnejši v prvem delu igre, Ljubljančani pa boljši v drugem polčasu. A ne eni ne drugi ekipi ni uspelo zatresti mreže, kar pomeni, da je Olimpija po šestih tekmah še neporažena, Celjani pa so po štirih zaporednih zmagah dosegli svoj prvi neodločeni izid sezone.

Domžale – Maribor 2 : 0

Nogometaši Domžal so z 2 : 0 premagali Maribor.

Čeprav so v Domžalah gostovali novopečeni člani lige prvakov, so izbranci Luke Elsnerja, ki je pred dnevi ostal brez Saše Aleksandra Živca (ta je prestopil k poljski ekipi Piast Gliwice), še na sedmi zaporedni tekmi v prvenstvu zmagali. Še več, znova niso prejeli zadetka, kar pomeni, da je vratar Nejc Vidmar novi rekorder.

Do zdaj je bil v prvi ligi najdlje nepremagan Boško Bošković v sezoni 1993/94, ko v dresu Mure ni prejel gola 692 minut. Vidmar jih je nepremagan že 720. Domžale imajo zdaj šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Zavrčem, Maribor ob tekmi manj zaostaja že devet točk.

Pred nogometaši je zdaj dvotedenski premor, Domžale bodo v osmem krogu igrale proti Radomljam, Maribor pa bo gostil Krko.

Deli s prijatelji