IZOBRAŽEVANJE

Realov duh v Sloveniji

Objavljeno 15. december 2012 12.36 | Posodobljeno 15. december 2012 12.36 | Piše: Š. R.

Kraljevi klub z nogometnimi šolami pri nas.

LJUBLJANA – Veliki duh nogometnega kluba Reala iz Madrida bo prihodnje poletje zavel tudi v Sloveniji. Ljubljanska agencija AMC Studio se je namreč pred mesecem dni sredi španske prestolnice, prav na slovitem stadionu Santiago Bernabeu, dogovorila, da bo nosilec projekta Realove mednarodne nogometne šole za mlade (od 7. do 17. leta), v originalu Fundacion Real Madrid Campus Experience, za Slovenijo in države nekdanje Jugoslavije.

Slovenski nosilci licence slavne, najstarejše nogometne šole za mlade na svetu bodo tako prihodnje leto začeli poseben vadbeni program, ki ga slavni nogometni klub že desetletja organizira praktično povsod po svetu, saj gre v tem primeru tudi za pojavnost in za trženje ene izmed največjih svetovnih športnih blagovnih znamk v Sloveniji in širši regiji.

Realovci pridejo prihodnje leto

Sredi januarja prihodnje leto bodo tako Ljubljano in Slovenijo tudi uradno obiskali predstavniki Reala iz Madrida, saj si želijo ogledati lokacije, kjer bo njihov slovenski partner konec junija in v začetku julija organiziral območne nogometne šole za mlade navdušence. Ob tej priložnosti lahko v Ljubljani na posebnem dogodku pričakujemo tudi kakšnega slavnega gosta iz Španije ali drugod, ki je v zgodovini nastopal v dresu kraljevskega kluba. Ljubljanska agencija bo tako posamezne tabore organizirala v Ljubljani (ŽAK Ljubljana), za območje Štajerske in Pomurja v Kidričevem, v Kranju, Kopru ter v Čatežu (igrišča v Brežicah) za vse otroke, ki se bodo prvo leto prijavili iz držav nekdanje skupne domovine.

Čatež kot regijski nogometni center

Prav Čatež naj bi ob Ljubljani sčasoma postal nekakšen Realov regijski nogometni center za mlade nogometne navdušence iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije, v katerem bodo Španci nadvse temeljito in profesionalno spremljali nogometne nadarjence iz vseh teh držav. Skratka, veliki Real Madrid, španski beli balet, bo prihodnje leto s svojo nogometno šolo vstopil tudi v športno in nogometno navdihnjeno Slovenijo, v kateri mladi igralci in številni drugi privrženci seveda že zdaj svoje idole spremljajo prek vse mogoče novodobne tehnologije.

Deli s prijatelji