ČETRTFINALE

Real s tremi goli naskoka, Malaga in Borussia brez zadetkov

Objavljeno 04. april 2013 01.10 | Posodobljeno 04. april 2013 01.11 | Piše: STA, Ma. F.

Madridski Real je premagal turški Galatasaray s 3 : 0 (2 : 0), španska Malaga in nemška Borussia Dortmund pa sta igrali neodločeno 0 : 0.

LJUBLJANA – Nogometaši v ligi prvakov so danes končali prvi del četrtfinala. V sredinih tekmah je madridski Real premagal turški Galatasaray s 3 : 0 (2 : 0), španska Malaga in nemška Borussia Dortmund pa sta igrali neodločeno 0 : 0. Že v torek je Bayern premagal Juventus z 2 : 0, PSG in Barcelona sta se razšla z 2 : 2. Povratne tekme bodo 9. in 10. aprila.

Kot po tekočem traku

Upanje Carigrajčanov na presenečenje v Madridu je živelo le devet minut. Domači nogometaši so na Santiagu Bernabeuu pritisnili in že v deveti minuti zadeli. Po nevarni akciji, začel jo je Mesut Özil in s podajo dobro zaposlil domačega zvezdnika Cristiana Ronalda, je slednji z roba kazenskega prostora natančno meril in žoga se je od vratnice odbila v gol vratarja Fernanda Muslere. Turki so nato sicer poskušali vzpostaviti ravnotežje, tudi vratar Diego Lopez ni bil brez dela, toda Madridčani so prednost podvojili v 29. minuti, ko je Karim Benzema ustavil žogo, se obrnil na sedmih metrih in z natančnim strelom skorajda že zapečatil usodo gostov. Pri slednjih bi lahko upanje prižgal Didier Drogba, toda njegov strel z roba kazenskega prostora je zletel prek vrat. Pred koncem prvega dela pa je bilo zelo nevarno pred vrati domačih tudi po strelu Emmanuela Eboueja, a je bil Lopez zbran.

Nadaljevanje je bilo nato po željah domačih. Turki so sicer še kazali željo po znižanju izida. Angel di Maria je imel priložnost v 60. minuti, turško ekipo pa je prizemljil tretji gol, ki ga je v 73. dosegel Gonzalo Higuain. Po prostem strelu Xabija Alonsa je v kazenskem prostoru natančno meril z glavo in dokončno potrdil zmago Reala, obenem pa turški ekipi pustil malo upanja na preobrat čez šest dni v Carigradu.

Sterilni strelci

Na drugi tekmi gledalci niso videli golov, bližje zmagi pa so bili nemški prvaki. Borussia Dortmund čaka na polfinale elitnega evropskega tekmovanja že 15 let. Tokrat je bila blizu, a jo je izdala neučinkovitost. Dortmundčani so po drugi strani ostali edino še neporaženo moštvo v letošnji izvedbi lige prvakov in imajo pred povratno tekmo na vselej vročem domačem stadionu lepe možnosti za napredovanje. Prvo priložnost je sicer imel za Malago Javier Saviola, nato pa je Mario Götze dvakrat preizkusil domačega vratarja Willyja Caballera, neučinkovit je bil tudi Marco Reus v 25. minuti. Vratar gostov Roman Weidenfeller pa se je moral v prvem delu izkazati še ob strelu Joaquina. Ritem igre je v drugem delu nekoliko popustil, vseeno pa so bili za odtenek boljši Nemci. Götze je imel v 65. minuti še eno lepo priložnost, za domače pa je najlepšo zapravil Isco, ostalo pa je pri izidu brez golov in brez zmagovalca.

Bayern z zalogo

Že v torek sta bili na sporedu prvi tekmi četrtfinala. Nogometaši münchenskega Bayerna so si pred domačimi gledalci priigrali lepo prednost, saj so v osrednjem obračunu večera z 2 : 0 ugnali Juventus. Na drugi torkovi tekmi pa je Paris St. Germain proti Barceloni v zadnjih trenutkih tekme iztržil neodločen izid 2 : 2, potem ko je Barca dvakrat vodila. Za Bayern je David Alaba zadel že v prvi minuti, končni izid je postavil Thomas Müller v 62. Na pariški tekmi je Barcelono v prvem polčasu v vodstvo popeljal Lionel Messi, ki v nadaljevanju zaradi poškodbe ni več igral, izenačil je Zlatan Ibrahimović v 79., deset minut pozneje so gostje po enajstmetrovki in golu Xavija spet vodili, a je že globoko v sodnikovem dodatku izenačil Blaise Matuidi.

Deli s prijatelji