LIGA PRVAKOV

Real s prednostjo na Bavarsko

Objavljeno 23. april 2014 22.45 | Posodobljeno 24. april 2014 00.52 | Piše: STA, Ma. F.

Povratna tekma bo v torek, 29. marca, v Münchnu.

MADRID – Nogometaši madridskega Reala so na prvi polfinalni tekmi lige prvakov premagali münchenski Bayern z 1 : 0 (1 : 0). Povratna tekma bo v torek. Že včeraj sta se Atletico Madrid in Chelsea razšla z 0 : 0, povratni obračun bo prihodnjo sredo.

Real Madrid je Bavarce pričakal z lepo popotnico. Na zadnjih 17 domačih tekmah v ligi prvakov ni bil poražen. Tokrat pa je gostil trenerja, ki mu je 27. aprila 2011 z Barcelono zadal zadnji poraz na Santiagu Bernabeuju. Prav Pep Guardiola je bil tokrat spet gost v Madridu, in sicer z Bayernom. Nadejal se je podobnega scenarija kot pred skoraj tremi leti, a se mu želje niso izpolnile.

Carlo Ancelotti je izbral obrambno čvrsto postavitev, ki je Bayernu ni uspelo premagati, na drugi strani pa so domači, tako kot so si želeli, že zgodaj unovčili enega od protinapadov in prišli do prednosti pred povratno tekmo. V 19. minuti je v protinapadu zadel Benzema.

Toda potnik v finale, ki bo 24. maja v Lizboni, nikakor še ni odločen, saj je Bayern (razen v zadetkih) prevladoval v praktično vseh drugih statističnih elementih.

 

Deli s prijatelji