LIGA PRVAKOV

Real in PSG na dobri poti v polfinale

Objavljeno 03. april 2014 00.48 | Posodobljeno 03. april 2014 00.49 | Piše: STA, Mo. S.

Nogometaši Reala so s 3 : 0 premagali Borussio iz Dortmunda, Parižani pa s 3 : 1 Chelsea.

MADRID, PARIZ – Nogometaši v ligi prvakov so odigrali še preostali dve tekmi prvih četrtfinalnih dvobojev. Real iz Madrida je doma premagal Borussio Dortmund s 3 : 0, PSG pa londonski Chelsea s 3 : 1.

Madridčani so tekmo odlično odprli in že v tretji minuti povedli, ko se je pred vrati Borussie po podaji Daniela Carvajala odlično znašel Gareth Bale. Kmalu zatem je dvakrat poskusil Cristiano Ronaldo, ki je igral 100. tekmo v ligi prvakov. Od Portugalcev jih ima po podatkih Infostrade več le Luis Figo (103). Madridčani so prednost podvojili v 28. minuti, ko je Isco, ki je v začetni postavi zamenjal obolelega Angela di Mario, natančno meril z roba kazenskega prostora. 

V drugem polčasu, ki je bil poln priložnosti na obeh straneh, sta uvodoma zagrozila Bale na eni in Pierre Aubameyang na drugi strani, a neuspešno. V 55. minuti je mimo gola meril še Henrih Mhitarjan. V 57. minuti pa je Cristiano Ronaldo (v 80. minuti je zaradi poškodbe zapustil igro) zabil svoj 14. gol v sezoni lige prvakov in se izenačil z dosežkom Lionela Messija iz sezone 2011/12. Ronaldo je mojstrsko prišel do strela in spretno ugnal vratarja gostov za 3 : 0. 

Luiz zabil avtogol

V Parizu so domači povedli v četrti minuti, ko je Ezequiel Lavezzi s polvolejem zadel pod prečko z dobrih 10 metrov in matiral Petra Čecha, ki je tako kot Ronaldo igral jubilejno 100. tekmo v tem tekmovanju. Lavezzi je imel priložnost še v 25. minuti, a je zatresel le zunanji del mreže. V 27. minuti pa je Thiago Silva storil prekršek nad Oscarjem v kazenskem prostoru, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Eden Hazard.

Parižani so prišli v novo vodstvo v 61. minuti, ko je David Luiz zabil avtogol. V 68. minuti pa so doživeli hud udarec, saj je zaradi poškodbe stegenske mišice z igrišča moral (sicer ne preveč razpoloženi) Zlatan Ibrahimović. Kmalu mu je v slačilnico sledil še (bolje razpoloženi) Marco Verratti. Chelsea tega ni znal unovčiti, še več, Edinson Cavani bi lahko v 84. minuti potrdil zmago domačih, a je meril nenatančno, je pa bil v izdihljajih tekme natančnejši Javier Pastore po lepi samostojni akciji.

* Izidi:
Torek, 1. april:
Manchester United – Bayern München         1 : 1 (0 : 0)
Barcelona – Atletico Madrid                         1 : 1 (0 : 0)

Sreda, 2. april:
Real Madrid – Borussia Dortmund            3 : 0 (2 : 0)
PSG – Chelsea                                           3 : 1 (1 : 1)

* Povratne tekme bodo 8. in 9. aprila.

Deli s prijatelji