LIGA PRVAKOV

Real Madrid šampionsko v el clasico z Barcelono

Objavljeno 24. oktober 2014 16.32 | Posodobljeno 24. oktober 2014 16.36 | Piše: R. T.

Cristiano Ronaldo in druščina so v ligi prvakov tudi Liverpoolu pokazali svojo moč

e bosta Cristiano Ronaldo in Karim Benzema veselila tudi na velikem derbiju z Barcelono?

Ne samo to, da evropski prvak Real Madrid ni prišel z nobeno omembe vredno prasko iz Liverpoola. V mestu Beatlesov je postavil na realna tla vznesene rdeče, ki so pred tekmo napovedovali boj na življenje in smrt ter predstavo za anale s pomočjo svojih navijačev. Tresla se je gora, rodila se je miš, bi lahko tudi ocenili učinek angleškega podprvaka v 3. krogu lige prvakov. Kraljevi klub iz Madrida je vse opravil že v prvem polčasu, v zraku je viselo zgolj vprašanje, s koliko zadetki bodo premagali slovite tekmece na njihovem stadionu Anfield Road. Cristiano Ronaldo je udaril sredi prvega polčasa, do odmora je domačo obrambo še dvakrat premagal Karim Benzema, in to je bilo to za končnih 3:0. V drugem delu tekme je četa starega trenerskega mačka Carla Ancelottija samo še nadzirala dogajanje in štedila z močmi pred jutrišnjo klasiko z Barcelono v španskem prvenstvu. »Vedeli smo, da bo težko, a tudi, da je povsem možno zmagati, če igramo v tem slogu,« je nič kaj prevzetno dejal Ronaldo, ki je zabil 70. gol v ligi prvakov in je od rekorderja Raula oddaljen le še en zadetek (Lionel Messi jih je zbral 69). »Ne obremenjujem se z Raulovim rekordom. Vem, da ga bom zrušil na naslednji ali še naslednji tekmi. Z Messijem sva zelo blizu,« je dodal prvi zvezdnik svetovnega nogometa, ki ga je petnajst minut pred koncem tekme Ancelotti povlekel z igrišča, saj ga želi imeti svežega za sobotni spektakel ob 18. uri na Santiagu Bernabeuu. V la ligi je v vodstvu Barcelona, Real pa na tretjem mestu zaostaja za štiri točke.

Lestvica najboljših strelcev v LP: Raul 71, Ronaldo 70, Messi 69.

V 106 tekmah v LP dosegel že 70 zadetkov

Kot rečeno je 29-letni Ronaldo v 106 tekmah v LP dosegel že 70 zadetkov, Benzema pa je po 67 nastopih v elitnem tekmovanju pri 40 golih. Francoski napadalec je seveda v senci portugalskega superzvezdnika, a ima pod taktirko Ancelottija precej več miru kot prej pri nekdanjem trenerju Joseju Mourinhu, ki mu ni preveč zaupal. Ves čas pa ima tudi izjemno podporo Ronalda. »Na igrišču vselej prispevam svoj maksimum. Seveda sem srečen zaradi vseh zadetkov v ligi prvakov, a tudi preostala tekmovanja so pomembna,« pravi 26-letni Benzema, ki je pri Realu že od leta 2009, a se dobro zaveda hierarhije v slačilnici. Soj medijskih žarometov v taboru tako imenovanih galaktikov bolj kot Benzema privlači tudi Valižan Gareth Bale, ki tokrat v Liverpoolu zaradi lažje poškodbe mišice ni igral. Verjamete lahko, da bo jutri stekel na zelenico, saj bo šlo za prepomembno tekmo, da bi jo izpustil. Tako bomo morda prvič v zgodovini spremljali obračun dveh svetih trojic: Ronaldo-Bale-Benzema vs. Messi-Neymar-Luis Suarez.

Strelci vnovič razpoloženi

Od slovenskih predstavnikov v tujih klubih, ki nastopajo v LP, je vratar Jan Oblak na klopi za rezervne igralce spremljal svoj Atletico Madrid, ki je zlahka odpravil Malmö, to tekmo pa je sodil Slovenec Matej Jug. Roman Bezjak je odigral 68 minut za Ludogorec. Vsi izidi tekem v 3. krogu lige prvakov v skupinah od A do D – skupina A: Atletico Madrid : Malmö 5:0; Olympiakos Pirej : Juventus 1:0, vrstni red: Atletico Madrid 6 točk, Olympiakos 6, Juventus 3, Malmö 3; skupina B: Liverpool : Real Madrid 0:3, Ludogorec Razgrad : Basel 1:0, vrstni red: Real Madrid 9 točk, Ludogorec 3, Liverpool 3, Basel 3; skupina C: Monaco : Benfica 0:0, Bayer Leverkusen : Zenit St. Peterburg 2:0; vrstni red: Bayer Leverkusen 6 točk, Monaco 5, Zenit 4, Benfica 1; skupina D: Galatasaray : Borussia Dortmund 0:4, Anderlecht : Arsenal 1:2, vrstni red: Borussia 9 točk, Arsenal 6, Anderlecht 1, Galatasaray 1. 

 

Deli s prijatelji