LIGA PRVAKOV

Real Madrid je prvi finalist lige prvakov

Objavljeno 29. april 2014 22.58 | Posodobljeno 30. april 2014 00.54 | Piše: STA, Ma. F.

Gole za Real sta nocoj zabila Sergio Ramos v 16. in 20. minuti ter Cristiano Ronaldo v 34. in 90. minuti.

LJUBLJANA – Nogometaši madridskega Reala so prvi finalisti lige prvakov. Na povratni polfinalni tekmi so v Münchnu premagali branilca naslova Bayern s 4 : 0 (3 : 0). Prvo tekmo so Španci dobili z 1 : 0. V finalu, ki bo 24. maja v Lizboni, se bodo Madridčani pomerili z boljšim iz sredinega dvoboja med Chelseajem in Atleticom iz Madrida. Prva tekma se je končala z 0 : 0.

Veliko je tistih, ki so Bavarce tudi letos videli kot nesporne favorite tekmovanja. In medtem ko so do dvoboja z Realom nekako upravičevali to vlogo, pa so predvsem na današnji tekmi dobili lekcijo, ki jo je pričakoval le malokdo. Španci so namreč že v prvem polčasu Bavarcem nasuli kar tri gole, zapravili še precej priložnosti in že po 45 minutah odločili potnika v Lizbono.

Med drugim se je med strelce dvakrat (enkrat v prvem, enkrat v drugem polčasu) vpisal Cristiano Ronaldo, ki je zabil že svoj 15. in 16. gol v sezoni lige prvakov ter s tem postavil rekord. Pred tem sta ga s 14 imela v lasti Barcelonin Leo Messi iz sezone 2011/12 in Milanov Jose Altafini iz sezone 1962/63. Portugalec je zdaj skupaj dosegel že 66 golov v ligi prvakov (Messi 67) in se pridno bliža rekorderju Raulu, ki je zabil 71-krat.

Bayern, ki se je doslej lahko pohvalil s tem, da doma proti devetkratnemu evropskemu prvaku Realu še ni izgubil, je pokazal manj, kot so od njega pričakovali ne le najzvestejši privrženci. Real ga je s konkretno in disciplinirano igro onemogočil, kljub premoči v posesti žoge in predvsem v drugem polčasu nekaj obetavnim strelom pa se je zdelo, kot da v tem dvoboju ni imel niti malo možnosti za uspeh.

Deli s prijatelji