NESPORAZUM

Rdečemu vragu prekipeva, bo pa zato šel med tri leve

Objavljeno 12. avgust 2013 15.11 | Posodobljeno 11. avgust 2013 21.16 | Piše: Marko Uršič

Wayne Rooney je na stranskem tiru v Manchester Unitedu, ne pa tudi v angleški nogometni reprezentanci.

Nogometaš kluba Manchester United Wayne Rooney.

MANCHESTER – Če v nogometu ni igre z veliko denarja, pa je zato z velikimi egi. Novi trener Manchester Uniteda David Moyes in zvezdniški napadalec Wayne Rooney namreč že nekaj časa nista na isti valovni dolžini. 27-letnik ni v predsezoni rdečih vragov odigral še niti minute, mučita ga predvsem poškodbi stegna in ramena. A angleškega selektorja Roya Hodgsona to ni odvrnilo od tega, da ga ne bi vpoklical v izbrano vrsto za sredino prijateljsko tekmo s Škotsko na Wembleyju. Poleg zdravja pa napadalca ob poslabšanju odnosov s trenerjem moti tudi to, da je Manchester United zavrnil že dve ponudbi londonskega Chelseaja za njegov odkup. Wayne se je selektorju zahvalil za vpoklic celo na svojem profilu na facebooku. Angleški časniki so komentar razumeli tudi kot cinični napad nekdanjega igralca Evertona na novega trenerja njegovih delodajalcev, a je Hodgson to zatrl, rekoč, da je prvi strokovni mož Manchester Uniteda zadovoljen, da bo Rooney v sestavi treh levov za obračun s tradicionalnim tekmecem s severa Velike Britanije. »Edina težava je v tem, da bi to morebiti lahko uporabili kot nož, ki sem ga zabil v Moyesov hrbet. A prijatelja sva že zelo dolgo, David popolnoma razume položaj,« je navrgel veteranski selektor.

Ne bo negative

Gary Neville
, nekdanji Rooneyjev soigralec pri rdečih vragih in zdajšnji član strokovnega vodstva angleške reprezentance, pričakuje, da negotovost okoli zvezdnikove igralne prihodnosti ne bo negativno vplivala na vzdušje v taboru Anglije. »Z Waynom sem igral veliko let, v trenerskem ustroju reprezentance pa sem leto in pol. Rooney je vedno, tudi na treningih, dal od sebe vse in žalitev je misel, da bi lahko imel negativen vpliv na druge reprezentante,« je povedal.

Je pa moral Rooney zaradi poškodbe ramena izpustiti včerajšnjo tekmo angleškega superpokala proti Wiganu na legendarnem Wembleyju. Bomo videli, ali bo proti trdoživim Škotom v sredo tudi resnično zaigral.

Deli s prijatelji