1. SNL

Razlika med Olimpijo in Mariborom šest točk

Objavljeno 30. november 2015 10.24 | Posodobljeno 30. november 2015 10.24 | Piše: Rok Tamše

V 19. krogu nogometne Prve lige Telekom Slovenije je Maribor izgubil dve točki v obračunu z Zavrčem, Olimpija pa kar vse tri proti Gorici.

Trener maribora krunoslav Jurčić nima mirnega spanca. Foto: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Vijolični so sklonjenih glav zapuščali zelenico Ljudskega vrta, njihovi navijači pa so prav tako nezadovoljni zapuščali stadion pod Kalvarijo. Čeprav so Mariborčani uprizorili veliko vrnitev, od zaostanka z 1:3 so ekspresno izenačili, jim le ni uspela popolna predstava. Tako je razumljivo, da v taboru prvaka ne govorijo o osvojeni točki, temveč o dveh izgubljenih. Sploh zato, ker si je Olimpija doma proti Gorici privoščila poraz 0:2. Še enkrat se je izkazalo, da je Zavrč pravi strup za naša največja kluba, s katerima v tej sezoni še ni doživel poraza. Obračun hrvaških strategov Krunoslava Jurčića in Ivice Solomuna je dobil drugi, ki se je že na začetku te sezone veselil remija v štajerski metropoli. »Dogovorili smo se, da bomo do konca poskušali zadržati prednost. Imeli smo vodstvo 3:1, vse smo držali v svojih rokah. Ne morem verjeti, da smo se vdali pritisku in tako hitro dobili dva gola. Znova smo se morali vrniti v igro, toda na koncu je ta točka za nas zelo pomembna in smo si jo zaslužili. Verjamem, da lahko v tem ritmu nadaljujemo,« je dejal Solomun, ki bi seveda raje videl, da bi njegovi fantje tokrat bolje izkoristili slabosti mariborske obrambe, ki je bila tokrat kot švicarski sir. Štoper Abel Gigli gre iz napake v napako, sokriv je za prva zadetka Zavrča, pri tretjem golu gostov pa se je z nespametno podajo »izkazal« mariborski vratar Jasmin Handanović. V Ljubljani je Olimpija imela pobudo v igri, a je bila nekonkretna in nenatančna v napadu, na drugi strani pa so bili Goričani zelo dobro organizirani. Najprej je v prvem polčasu Olimpijo kaznoval Amel Džuzdanović, v izdihljajih tekme, ob silovitem naletu zeleno-belih za izenačenje, pa še Goran Cvijanović. Primorci se veselijo zmage po štirih zaporednih porazih, zmaji so izgubili tretjič v tej sezoni, vselej je bilo 0:2 v Stožicah.

Bonifika vse bolj deluje kot stadion duhov

Domžale so si priigrale pomembno zmago na koprski Bonifiki, ki vse bolj deluje kot stadion duhov. Potem ko je vodenje kluba prevzel župan Boris Popovič, se je spremenila celotna igralska zasedba pod vodstvom srbskega strokovnega vodstva. Glede na to, da se z vseh vetrov nabrani igralci sporne kakovosti šele spoznavajo in uigravajo, bi bilo prehitro soditi o dometu prenovljene Luke Koper. Če pustimo ob strani moštvo, je na Obali tako, kot da bi župan ukradel klub svojim navijačem, saj jih je na tekmo prišlo le 250, na VIP-tribuni pa vlada praznina. Danes je na sporedu skupščina kluba, kjer bo dosedanji predsednik Ante Guberac s svojo ekipo predal posle novim vladajočim. Ugiba se, kdo bi lahko zasedel predsedniško funkcijo, ki bo gola formalnost, saj je zdaj alfa in omega med kanarčki župan Popovič. Ugiba se, da bo izvrševalec njegovih zamisli Valter Valenčič, ki je nekoč že deloval v klubu.

Derbi z dna lestvice brez golov

Vsi izidi 19. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Krško : Celje 0:0 (550 gledalcev), Rudar : Krka 1:1 (350 gledalcev; Mate Eterović 16.-11m; Nana Welbeck 32.-11m; rdeči karton za Miodraga Mitrovića v 90. minuti pri Krki), Maribor : Zavrč 3:3 (2500 gledalcev; Agim Ibraimi 17., Jean-Philippe Mendy 63., Marwan Kabha 70.; Dejan Glavica 37., Alberto Riera 53.-11m, Veljko Batrović 55.), Luka Koper : Domžale 0:2 (250 gledalcev; Rudi Požeg Vancaš 4., Benjamin Morel 39.), Olimpija : Gorica 0:2 (1200 gledalcev; Amel Džuzdanović 28., Goran Cvijanović 91.). Lestvica strelcev: Andraž Šporar (Olimpija) 17 golov, Blessing Eleke (Gorica) 11, Marcos Tavares (Maribor) 10,... Pari 20. kroga v sredo, 2. decembra: Gorica – Rudar (ob 13. uri), Celje – Krka, Krško – Luka Koper, Zavrč – Olimpija (vse ob 16. uri), Domžale – Maribor (ob 20.uri).


 

 

Deli s prijatelji