UGIBANJA

Rastoder proti Obali?

Objavljeno 03. junij 2015 10.24 | Posodobljeno 03. junij 2015 10.24 | Piše: Rok Tamše

Krožijo številna ugibanja okrog novega trenerja nogometašev Olimpije.

Novi generalni direktor olimpije Ranko Stojić. Vir: youtube

LJUBLJANA, KOPER – Danes ob 17. uri se bosta v Novi Gorici v prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za obstanek v Prvi Ligi Telekom Slovenije pomerila devetouvrščeni prvoligaš Gorica in podprvak druge lige Aluminij iz Kidričevega. Favoriti na papirju so Goričani, a bo treba vseeno počakati na končni razplet, ki bo v nedeljo, 7. junija, ko bo na Štajerskem še povratni obračun.

Odhajajočemu ponujajo roko sodelovanja 

Medtem nogometno javnost najbolj vznemirja dogajanje v ljubljanski Olimpiji, kjer se bo uradna predaja predsednikovanja med odhajajočim Izetom Rastoderjem in novim šefom Milanom Mandarićem zgodila šele na skupščini 15. junija. Predvidoma jutri bo delo v klubu začel novopostavljeni generalni direktor Ranko Stojić. Nekdaj znani jugoslovanski vratar (Partizan, Dinamo, Liege, Charleroi) je pri 56 letih uveljavljen agent nogometašev, ki se je v preteklosti že znašel v policijskih preiskavah zaradi finančnih malverzacij. Najbolj je odmeval domnevno sporni prestop Ivana Dudića iz Crvene zvezde v Benfico poleti 2000, a Stojić ni bil obsojen. V Ljubljano prihaja na povabilo Mandarića, s katerim sta sodelovala v Belgiji in Franciji, kjer je imel Mandarić sredi 90. let pod svojim okriljem prvoligaša Charleroi in Nice.

Kot vse kaže, se Stojić nagiba k temu, da bi na klop Olimpije pripeljal 35-letnega srbskega trenerja Marka Nikolića, ki je 25. marca letos izgubil službo v beograjskem Partizanu, pred tem pa je vodil mestnega tekmeca Rad in Vojvodino iz Novega Sada. Prav pri Radu sta Stojić in Nikolić tesno sodelovala, saj je današnji generalni direktor takrat deloval na stadionu Kralj Petar Prvi. Iz katerega bazena bosta Mandarić in Stojić črpala igralce, je še neznanka. Načeloma denar ne bo problem, vprašanje pa je, kateri res kakovostni igralci si danes želijo igrati za Olimpijo. Ker jo je tako rekoč moral zapustiti dosedanji prvi mož Rastoder, ga je že pričakalo vabilo z Obale. Prvi mož Luke Koper Ante Guberac, ki je z Rastoderjem v zelo dobrih odnosih, premožnega trgovca z bananami že vabi med svoje kanarčke. Baje da ne zahteva milijonov, že za precej manjši prispevek bi mu omogočil, da bi bil na Bonifiki spoštovan in čislan ter brez velikih obveznosti. Ujemajo se že po barvah...

 

Deli s prijatelji