OLIMPIJA

Rastoder: Ne bom zamenjal Razdrha, ampak igralce

Objavljeno 01. oktober 2013 16.21 | Posodobljeno 01. oktober 2013 16.30 | Piše: R. T.

Predsednik nogometnega prvoligaša Olimpija Izet Rastoder je zavrnil namigovanja, da bo zamejal trenerja Andreja Razdrha.

Predsednik NK Olimpija Izet Rastoder.

LJUBLJANA – Nogometaši Olimpije so po enajstih odigranih tekmah v slovenskem prvenstvu na skromnem sedmem mestu, kar je daleč od pričakovanj vodstva kluba. Že dlje časa mnogi pričakujejo, da se bo predsednik kluba Izet Rastoder odločil za zamenjavo trenerja Andreja Razdrha.

Potrebna bo dodatna selekcija

Toda prvi mož edinega ljubljanskega nogometnega prvoligaša je danes v izjavi za javnost sporočil: »Glede na vse špekulacije v zadnjem času bi rad le javno povedal, da kljub rezultatom, ki so pod pričakovanji, v Olimpiji menjava trenerja članskega moštva Andreja Razdrha ne bi prinesla nikakršnega pozitivnega učinka. Menjava trenerja je vedno najlažja rešitev, vendar v našem trenutnem primeru zagotovo ne bi rešila ničesar. Še vedno sem prepričan, da je Razdrh odličen trener in za nas najboljša rešitev, brez prave alternative v Sloveniji. Dokler bom predsednik tega kluba in bom sam skrbel za redna izplačila, bo obveljala moja beseda in ne mnenja vseh negativcev, ki želijo vsiljevati svoje videnje. V preteklosti smo se v Olimpiji redno odločali za menjave trenerjev in se vedno znova znašli v enakem položaju. Razdrh ima lastnosti, ki so zame osebno zelo pomembne: je pošten, delaven in uveljavlja mlade igralce. Naši rezultati v lanski sezoni niso bili slučajni in trdno sem prepričan, da bomo za potrpežljivost in pošteno delo dolgoročno nagrajeni. Verjamem v to ekipo, imamo cel kup nogometašev vrhunskega potenciala, potrebna po bo dodatna selekcija. Prizadevali si bomo, da se razidemo z nekaterimi, ki niso upravičili našega zaupanja. Torej ubrali bomo obratno pot kot do sedaj in bomo vzrok za naše trenutne rezultate poiskali v igralskem kadru, ne pa pri trenerju.«

Štirje novinci v zadnjih tednih

Po branilcu Milanu Anđelkoviću in napadalcu Nikoli Nikeziću, ki sta se po kratki odsotnosti vrnila v Olimpijo, je pred dnevi zeleno-bele okrepil še reprezentančni vezist Aleksander Radosavljević.

Kot zadnji pa je včeraj zmaje okrepil še 26-letni levi bočni branilec Tadej Apatič, ki je nazadnje igral za moldavski Šerif, prej pa je bil sedem sezon član Domžal.

Torej Rastoder misli povsem resno.

Deli s prijatelji