LIGA PRVAKOV

PSG in Benfica do minimalne prednosti

Objavljeno 17. februar 2016 00.11 | Posodobljeno 17. februar 2016 02.00 | Piše: STA, S. U.

Cavani je dosegel odločilni gol za PSG.

Derbi večera je bil v Parizu, kjer je domači PSG gostil londonski Chelsea.

PARIZ, LIZBONA – Nogometaši PSG in Benfice so si na prvih tekmah osmine finala lige prvakov priigrali prednost pred povratnima obračunoma. Parižani so z 2 : 1 premagali Chelsea, Benfica pa z 1 : 0 Zenit.

Derbi večera je bil v Parizu, kjer je domači PSG gostil londonski Chelsea. V prvem polčasu so bili večinoma boljši gostitelji, ki so tudi povedli. In sicer v 39. minuti, ko je s prostega strela z 20 metrov zadel Zlatan Ibrahimović. Ta je postal prvi nogometaš, ki je dosegel vsaj en zadetek v ligi prvakov v vseh zadnjih 10 koledarskih letih. Prekršek je zakrivil John Obi Mikel, od katerega se je za nameček nato pri prostem strelu žoga tudi odbila v mrežo. Toda Nigerijec se je za vse skupaj odkupil še v prvem polčasu, saj je že po izteku 45 minut zadel za 1 : 1. V drugem polčasu so Parižani pritiskali, v 78. minuti pa končno zasluženo povedli, ko je po podaji Angela di Marie z desne strani zadel rezervist Edinson Cavani.

Benfica z golom v 91. minuti strla odpor Zenita

Na drugi tekmi sta Benfica in Zenit v prvem polčasu pokazala nezanimiv nogomet. V 90. minuti so gosti po drugem rumenem kartonu ostali brez branilca Domenica Criscita, minuto pozneje pa so se Portugalci veselili zmagovitega zadetka. Strelec je bil Jonas, ki je zadel z močnim strelom z glavo po Gaitanovem prostem strelu.

V ligi prvakov bosta v sredo na sporedu še obračuna med Romo in madridskim Realom ter Gentom in Wolfsburgom. 23. in 24. februarja pa bodo še preostale tekme prvega dela osmine finala, in sicer Arsenal : Barcelona, Juventus : Bayern, Dinamo Kijev : Manchester City ter PSV Eindhoven : Atletico Madrid, pri katerem igra tudi slovenski reprezentant Jan Oblak.

Deli s prijatelji