KAZEN

Prvoligašu 20 tisoč evrov kazni zaradi zastave z nacističnimi simboli

Objavljeno 24. april 2013 14.52 | Posodobljeno 24. april 2013 14.52 | Piše: STA, T. L.

Nogometni prvoligaš Levski iz Sofije bo moral v blagajno zveze plačati kazen, ker so njegovi navijači na eni od tekem razobesili svastike in nacistične zastave.

Nekateri še častijo Hitlerja.

SOFIJA – Bolgarski nogometni prvoligaš Levski iz Sofije bo moral plačati blizu 20.000 evrov, ker so njegovi navijači razobesili svastike in nacistične zastave na eni od tekem, so danes sporočili iz bolgarske nogometne zveze. »Disciplinska komisija je klub kaznovala s 37.500 levi zaradi izobešenih svastik,« so zapisali pri zvezi.

Ob tem je zveza klubu še naložila, naj izsledi navijače, ki so izobesili zastave, ter jim za dve leti prepove vstop na stadion. Na ligaški tekmi 20. aprila proti Litexu iz Loveča so navijači izobesili nacistične zastave in zaželeli vse najboljše Adolfu Hitlerju – nemški nacist se je rodil na ta dan leta 1889.

To ni prvič, da je bil Levski, ta čas drugouvrščeni klub bolgarskega prvenstva, kaznovan zaradi rasizma in nasilja. Septembra lani mu je Evropska nogometna zveza Uefa naložila 30.000 evrov kazni, ker so njegovi navijači v kvalifikacijah evropske lige julija proti Sarajevu gostujoče nogometaše zmerjali z rasističnimi opazkami.
 

Deli s prijatelji