NAJETI PREISKOVALCI

Propadli vohuni prst usmerili v Guardiolo

Objavljeno 04. marec 2013 18.09 | Posodobljeno 04. marec 2013 18.08 | Piše: T. P.

Nekdanji trener Barcelone naj bi vohunil za svojimi največjimi nogometnimi zvezdniki.

Barcelonin strateg Josep Guardiola in branilec Gerard Pique

Zgodba ima verjetno vse sestavine filmske uspešnice – več milijonov vredno nogometno zvezdo in njegovega z nadzorom obsedenega šefa, zapeljivo glasbeno zvezdnico ter zasebne detektive. Pa vendar zasnova ni del filmskega scenarija ali detektivke, temveč resničnosti, ki naj bi jo pred tremi leti živela Gerard Pique, branilec nogometnega kluba Barcelona, in kolumbijska lepotička Shakira, ki sta se tedaj ujela v mrežo ljubezni. To pa ni bilo povšeči nogometaševemu tedanjemu trenerju Pepu Guardioli, ki zaradi skrbi, da ljubezen njegovemu zvezdniškemu branilcu ne bi zameglila oči, ni mogel spati. Zato je za njim poslal zasebne preiskovalce.

Uspeh ima svojo ceno. In Guardiola, ki se je ustoličil kot eden najuspešnejših – če ni kar najuspešnejši – trenerjev nogometnega kluba Barcelona in mu je Fifa pred dvema letoma podelila lovoriko najuspešnejšega trenerja leta, je za uspeh vsekakor garal.

Najel detektive agencije Metodo 3

Morda tudi z malce nenavadnimi in spornimi metodami, ki bi bile v očeh marsikoga vdiranje v zasebnost. Želel naj bi namreč nadzorovati vsak vidik življenja svojih nogometnih zvezd in tako zagotoviti, da bi bila vsa njihova energija usmerjena le v naslednjo igro. »Obseden je bil s tem, da bi imeli njegovi igralci urejeno, umirjeno zasebnost in jih ne bi premamile pasti celonočnih veseljačenj, v strahu, da se učinki neprespanih noči ne bi poznali pri njihovi igri,« je dejal vir. Zato naj bi za svojimi najbolj dobičkonosnimi športniki poslal zasebne preiskovalce, med drugimi za Samuelom Eto'ojem, Ronaldinhem in Decom. Ko pa se je Pique pred tremi leti začel videvati s kolumbijsko pevko, naj bi prav on postal glavni predmet opazovanja. Detektivi so morali skrbno beležiti, koliko pijač popije, kje se ponoči zadržuje in kdaj prihaja domov. A vendar se je Gerard začel zavedati, da se je nekaj spremenilo; da mu nenehno sledijo radovedne oči, ki niso zgolj objektivi radovednih tabloidnih novinarjev. Z obtožbami vdora v zasebnost se je celo obrnil na svojega tedanjega trenerja, ki pa je le zamahnil z roko in najete detektive označil za paparace.

Govorice, da Guardiola vohuni za svojimi zvezdami, so krožile že več let, zdaj pa je prvič privrelo na plan, kdo naj bi jim v zameno za plačilo sledil. S pomočjo nekdanjega direktorja varnosti Xavierja Martorellija naj bi najel detektive agencije Metodo 3, ki pa so zdaj, ko je agencija zaradi razpadajoče španske ekonomije morala zapreti vrata, pristali na cesti in začeli razkrivati skrivnosti svojega posla. Njihovo domnevno vohunjenje za nogometnim asom je vsekakor dvignilo ogromno prahu. »Vedeli smo, da se več kot tri milijone evrov nameni varnosti, a ne tudi, kako točno se ta denar porabi. In medtem ko sicer ničesar ne zanikamo, teh govoric niti ne moremo potrditi kot resničnih,« se je oglasil klubov predstavnik za stike z javnostjo Toni Freixa. Že dan pozneje so iz Barçe sporočili, da vse govorice zanikajo, saj menda ni nikakršnih trdnih, materialnih dokazov, ki bi to zgodbo lahko neizpodbitno potrdili.

Deli s prijatelji