DVE PISMI

Priznanje Ibraimija Zlatku Zahoviču

Objavljeno 15. april 2016 11.36 | Posodobljeno 15. april 2016 11.39 | Piše: A. L.

NK Maribor brez Zahoviča ne bi bil to, kar danes je, verjame Ibraimi.

Po objavi žaljivih sporočil, ki jih je športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič pošiljal Agimu Ibraimiju, je nekdanji odlični nogometaš stopil pred medije, se za svoja dejanja opravičil in pojasnil nekaj okoliščin.

Vnovič pa se je oglasil tudi Ibraimi, ki po novem ni več suspendiran, in jasno zapisal, da je opravičilo prišlo mnogo prepozno.

»To, da se meni osebno ni opravičil za izrečeno, me niti ne čudi in s tem še enkrat potrjuje, da je s svojimi esemesi mislil resno. V nasprotju z njim sam nimam PR-službe, ki bi delala zame, predvsem pa ne zastonj oziroma mi je ne plačuje NK Maribor. Taisti NK Maribor, ki s toleriranjem izpadov športnega direktorja podpira šovinizem, nacionalizem in verski rasizem,« je zapisal v pismu javnosti, ki ga je objavil športni dnevnik Ekipa SN

Ibraimi je zapisal, da se v določenih zadevah strinja z Zahovičem, in sicer v tem, da je bil velik nogometaš in je zamenjal veliko slačilnic nogometnih velikanov, da se je učil od največjih mojstrov, in s tem, da so navijači vitalni del nogometnega kluba. Priznal je tudi, da NK Maribor brez Zahoviča ne bi bil to, kar danes je.

Ni pa to edino pismo, ki ga je spisal. Eno je namenjeno še Zahoviču. V njem ga poziva, naj ne širi več laži o razlogih za žalitve: »Če ga imate, ga povejte javnosti, pa enkrat za spremembo ga podprite z dokazi, tako kot sem storil tudi sam.« V njem ga je opomnil tudi, da se mu ni opravičil, pa čeprav mu je »užalil vse živo«. »Vi na vsakem koraku zahtevate spoštovanje, a ga ne dajete, in to pove vse o vas. Ampak to je najbrž stvar vzgoje ali pa stanja duha, v katerem se v zadnjem obdobju pogosto nahajate,« je zaključil pismo.

Deli s prijatelji