PREPOVED

Prirejanje izidov: Fenerbahče in Bešiktaš brez evropskih nastopov

Objavljeno 26. junij 2013 10.55 | Posodobljeno 26. junij 2013 13.44 | Piše: STA, S. U.

Bešiktaš ne bo smel sodelovati v evropski ligi v sezoni 2013/14, Fenerbahče pa v evropskih tekmovanjih v naslednjih treh sezonah (kazen za zadnjo sezono je pogojna).

Navijači Ferenbahčeja.

NYON – Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je danes turškima kluboma Fenerbahče in Bešiktaš izrekla prepoved nastopanja v evropskih pokalih. Kazen sta si carigrajska kluba prislužila zaradi sodelovanja v aferi prirejanja izidov turške lige v sezoni 2010/11.

Fenerbahče brez lige prvakov

Po odločitvi Uefe, na katero se lahko kluba še pritožita, tako Bešiktaš ne bo smel sodelovati v evropski ligi v sezoni 2013/14, še hujša kazen pa je doletela mestnega tekmeca Fenerbahče. Ta ne bo smel igrati v evropskih tekmovanjih v naslednjih treh sezonah (kazen za zadnjo sezono je pogojna), kar pomeni, da ne bo smel sodelovati v ligi prvakov v prihajajoči sezoni.

Kaznovana kluba sta danes že razkrila, da se bosta na kazen pritožila.

Pogojna kazen za romunsko Steauo

Zgolj s pogojno kaznijo jo je odnesel romunski prvak Steaua, njen lastnik Gigi Becali pa je zaradi prejemanja in dajanja podkupnin končal v zaporu; bukareštanski klub bo, če se ne bo zgledno obnašal naslednjih pet let, ob eno sezono evropskih nastopov.

Deli s prijatelji