NOGOMET

Primož Gliha: Ko te enkrat ugrizne kača ...

Objavljeno 10. oktober 2015 14.27 | Posodobljeno 10. oktober 2015 14.27 | Piše: S. N.

Mladi slovenski nogometaši so doživeli še drugi poraz z Italijo.

Primož Gliha. Foto: NZS

KOPER – Žal je slovenskim nogometnim upom v mladi reprezentanci v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017 še drugič spodrsnilo proti vrstnikom iz Italije. Septembra so bili Italijani boljši doma z izidom 1 : 0, tokrat pa je bilo na koprski Bonifiki 3 : 0 za mlado selekcijo naših zahodnih sosedov. Slovenci so držali korak z azzurrini vse do 71. minute, ko je mrežo Grege Sorčana načel Gaetano Monachello. Igra slovenske izbrane vrste je potem razpadla, v 84. minuti je Monachello povišal vodstvo na 2 : 0, končni izid pa je postavil Marco Benassi v 87. minuti.

»Na tako visoki ravni je treba obdržati koncentracijo vseh 90 minut. Nam je to uspevalo do 70. minute, potem pa nam je zmanjkalo kisika. Škoda, da nimajo naši fantje več izkušenj s čvrstim in moškim nogometom. V Italiji smo odigrali tekmo na podobni ravni kot tokrat. Italijanom takrat ni šlo vse po željah. Ko te namreč enkrat ugrizne kača, se bojiš še zvite vrvi. To so Italijani pokazali, bili so motivirani, in ko imaš pred sabo tako motivirane igralce, imaš hitro težave v zadnji vrsti,« je dejal slovenski selektor Primož Gliha. Za Slovenijo so igrali Sorčan, Stojanović, Bajrić, Ejup, Šme, Gorenc, Stankovič, Kapun (od 77. Hotić), Črnigoj, Pihler (od 56. Štulac), Šporar (od 82. Bajde), Zahovič.

Po štirih tekmah ima Slovenija 6 točk in je na tretjem mestu. V vodstvu je Srbija s 6 točkami iz dveh tekem, kolikor jih ima tudi Italija, vendar ima slabšo razliko v doseženih in prejetih zadetkih. Četrta je Irska (2 tekmi, 6 točk), peta Andora (5 tekem, 3 točke) in šesta Litva (3 tekme, 0 točk). Izbranci selektorja Glihe bodo v torek, 13. oktobra, gostovali v Andori. Na EP se bodo ob gostiteljih Poljakih uvrstili zmagovalci devetih skupin, štiri najboljše drugouvrščene ekipe pa bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Deli s prijatelji