NI KRIZE

Prihodki evropskih nogometnih klubov lani presegli 19 milijard evrov

Objavljeno 13. junij 2013 14.51 | Posodobljeno 13. junij 2013 14.51 | Piše: A. L.

Največ prihodkov so ustvarili nogometni klubi v angleški Premier ligi, in sicer 2,9 milijarde evrov, kar je za 16 odstotkov več kot sezono prej.

LJUBLJANA – Nogomet se je ponovno izkazal kot izjemno odporen proti finančno-gospodarski krizi, kaže letni pregled finančnega poslovanja evropskih nogometnih klubov (Annual Review of Football Finance) družbe za poslovno svetovanje Deloitte. Skupni prihodki evropskih nogometnih klubov v sezoni 2011/12 so namreč v primerjavi s sezono prej narasli za 11 odstotkov in so dosegli 19,4 milijarde evrov. Skoraj polovico te vsote so ustvarili klubi v petih največjih evropskih nogometnih ligah (t. i. velika peterica) – v angleški Premier ligi, nemški Bundesligi, španski Primere, italijanski Serie A in francoski Ligi 1.

Tudi v sezoni 2011/12 so največ prihodkov ustvarili nogometni klubi v angleški Premier ligi, in sicer 2,9 milijarde evrov, kar je za 16 odstotkov več kot sezono prej. Skupni prihodki nogometnih klubov v Premier ligi so bili v sezoni 2011/12 kar za milijardo večji od prihodkov klubov v nemški Bundesligi. V tej so sicer večino prihodkov nogometnih klubov predstavljala sponzorstva, kar kaže na moč nemškega gospodarstva, ugotavljajo.

Deli s prijatelji