EVROPSKA LIGA

Presenečenje Dnipra, Iličić ob porazu zgrešil enajstmetrovko

Objavljeno 15. maj 2015 01.23 | Posodobljeno 15. maj 2015 02.32 | Piše: STA, S. U.

Brez italijanskega finala v Varšavi.

Po četrtkovih povratnih polfinalnih tekmah sta znana udeleženca velikega finala nogometne evropske lige, ki bo 27. maja v Varšavi. Za lovoriko v drugoligaškem klubskem tekmovanju bosta igrala španska Sevilla in ukrajinski Dnipro Dnipropetrovsk, ki sta v polfinalu izločila oba italijanska kluba, Fiorentino in Napoli.

Ne Fiorentina ne Iličić nista imela najboljšega dne

Nogometaši Seville so potrdili status favoritov. Že v prvi polfinalni tekmi so doma s 3 : 0 premagali Fiorentino Josipa Iličića in Jasmina Kurtića. Josip Iličić je tokrat igral vso tekmo, Jasmin Kurtić, drugi Slovenec pri Fiorentini, pa ni prijavljen za nastope v evropski ligi. Že tako majhne možnosti Italijanov so se še zmanjšale med 22. in 27. minuto. Takrat so Španci udarili še dvakrat, najprej je zadel Carloc Bacca, potem pa še Daniel Carrico in že po tretjini povratne tekme je bilo dokončno jasno, kdo je prvi finalist.

Ne Fiorentina ne Iličić nista imela najboljšega dne, kar se je potrdilo še v 67. minuti. Takrat so domači dobili priložnost za vsaj častni gol, potem ko je Grzegorz Krychowiak zrušil Davida Pizarra. Žogo je na belo točko nastavil prav slovenski reprezentant, a je nato meril čez gol.

Za Sevillo bo to že četrti finale v tem tekmovanju v zadnjih desetih letih. V letih 2006 in 2007 je dobila takrat še pokal Uefa, lani pa je slavila še v evropski ligi. Zdaj ima priložnost, da kot prvi klub na drugoligaškem tekmovanju slavi štirikrat.

Napoli podaljšal evropsko sušo

V finalu bo tekmec nekoliko presenetljivo Dnipro. Ukrajinci, ki zaradi nemirnega političnega položaja v državi evropske tekme igrajo v Kijevu, so izločili Napoli. Italijani so tako še za eno leto podaljšali evropsko sušo, Neapeljčani na evropsko lovoriko čakajo že 26 let.

Odločitev je padla v drugem polčasu. Jevgen Seleznjov, ki je že na prvi tekmi poskrbel za izenačenje, je postal junak Dnipra, saj je v 58. minuti podajo Jevgenija Konopljanke spremenil v gol.

Napoli je ob koncu tekme silovito pritiskal, toda izenačenja ni bilo, domači pa bi lahko zmagali še z višjim izidom, saj je Matheus že v sodnikovem dodatku stresel prečko.

Izida povratnih polfinalnih tekem nogometne evropske lige:                                               

Fiorentina – Sevilla 0 : 2 (0 : 2)         /0 : 3/
Dnipro Dnipropetrovsk – Napoli 1 : 0 (0 : 0)   /1 : 1/

 

Deli s prijatelji