NOGOMET

Preobrat v Kopru: Guberac se vrača v klub

Objavljeno 19. junij 2013 17.08 | Posodobljeno 19. junij 2013 17.26 | Piše: Rok Tamše

Ante Guberac je pred desetimi dnevi odstopil z mesta podpredsednika nogometnega kluba Luka Koper, včeraj pa je že napovedal vrnitev.

KOPER – V nogometnem klubu Luka Koper se spremembe vrstijo v veliki naglici. Potem ko sta prejšnji teden odstopila predsednik in podpredsednik Andrej Poljšak in Ante Guberac, pod veliki vprašajem pa se je znašel prvoligaški status rumeno-modrih, je danes prišlo do preobrata.

Nekdanji sodelavec klubske uprave Anej Sirk, sicer poslovni svetovalec v Hypo banki, je poskušal povezati vse akterje okrog kluba, da ne bi bila ogrožena nastopanje v prvi ligi in preživetje kluba. Pri tem je bil neuspešen. Zaradi ultimata Nogometne zveze Slovenije, da se morajo Koprčani do danes izjasniti glede svoje eksistence in tekmovanja v Prvi ligi Telekom Slovenije, pa je Guberac preklical odstop in bo do nadaljnjega vodil kolektiv z Bonifike.

»Ne morem dovoliti, da se čez noč vse podre, da klub izgine. Do skupščine podjetja Luke Koper bom vodil klub. Mislim, da je najbolje, da Luka Koper še naprej ostane povezana s klubom ter da njihov predstavnik zasede predsedniško vlogo v klubu. Do takrat bom poskrbel, da bosta klub in prvoligaško moštvo normalno delovala in da bomo konkurenčni v prvoligaškem tekmovanju. Naš cilj je obstanek v prvi ligi in da postopoma rešimo vse dolgove,« je povedal Guberac. Ob njem v klubski upravi ostaja Bojan Babič iz podjetja Luka Koper.

Deli s prijatelji