START

Premiera vaške ekipe 
v kultnem Ljudskem vrtu

Objavljeno 12. julij 2013 10.00 | Posodobljeno 12. julij 2013 10.00 | Piše: Rok Tamše

Drugoligaški prvak Zavrč začenja zgodovinsko pot med slovensko nogometno elito v Mariboru. Trener Viktor Trenevski priznava, da s fanti čutijo velik pritisk, a da so pripravljeni na start.

Trener Zavrča Viktor Trenevski, levo, in pomočnik Željko Orehovec bi se rada veselila tudi v prvi ligi. Foto: Nkzavrc.si

Brez skrbi, nihče s Štajerskega nima pištole na čelu spodaj podpisanega, toda 23. državno prvenstvo nogometašev bo spet dolgočasno, saj bo naslov prvaka skoraj zanesljivo šel še petič zapored in skupno dvanajstič v samostojni Sloveniji v roke nogometašev Maribora. Je pa res, da bomo spremljali nadvse zanimiv obračun za drugo mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije 2013/14, kjer so kandidati Olimpija, Domžale, Celje, Gorica in pogojno tudi Luka Koper, če bodo na Obali v svojih vrstah obdržali Gorana Galešića in Miroslava Ćovila ter če bodo imeli mir pred največjimi upniki, v prvi vrsti pred Milanom Mandarićem. Rudar, Triglav ter novinca med elito Krka in Zavrč bodo v svojem filmu, ki se bo snemal po scenariju bitke za obstanek v elitni druščini.

V Ljudskem vrtu je pred današnjim odprtjem 23. prvenstva popolna mobilizacija, športni direktor Zlatko Zahovič je po enotedenskem umiku iz klubskega dela že prvi dan po vrnitvi ekspresno podpisal podaljšanje pogodb do leta 2016 z Alešem Mertljem in Arghusom, ki sta nosilca igre vijoličnih. Po hrupnem dogajanju prejšnji teden v režiji Zahoviča se lahko zdaj novi trener Ante Čačić z moštvom povsem osredotoči na delo na zelenici in lov na zmage. Drevi ob 20. bo moč Maribora v Ljudskem vrtu občutil Zavrč s 40-letnim makedonskim trenerjem Viktorjem Trenevskim, ki ga poznamo še iz njegovih igralskih dni v dresih Mure, Kopra, Olimpije, Drave in Nafte. Prvak druge lige se je za nastop v najvišjem razredu okrepil s Hrvati Nikolo Šafarićem, Mariem Brlečićem, Matijo Kovačićem, Josipom Fučkom in Luko Bešenićem ter nekdanjim igralcem Mure 05 Dejanom Kurbusom, šest igralcev pa je zapustilo rumeno-zeleni tabor.

Strateg Trenevski je pošteno zavihal rokave in kljub prenovi vaško (zgolj zaradi domicila) moštvo pripravil na veliko premiero: »To bo res nogometni praznik za naš klub, prava zgodovinska tekma. Upam, da bomo kos svoji nalogi v Ljudskem vrtu. Fantom dopovedujem, da morajo biti osredotočeni izključno na dogajanje na igrišču vseh 90 minut. Seveda to tekmo čutimo kot velik pritisk, Maribor je izraziti favorit, toda mi hočemo pokazati, da smo dobro pripravljeni na prvo ligo. Vse smo usmerili v dober start, želeli smo si tako močnega nasprotnika, kot je Maribor, jasno pa je, da bodo štele naše igre in rezultati skozi celotno sezono.« Zavrč, občina s 1500 prebivalci, drevi doživlja enega izmed športnih vrhuncev, njihovo moštvo bo zagotovo pokazalo veliko srčnosti, čeprav mu ne manjka niti nadarjenosti in znanja. Če pa bo to dovolj za več kot enoletni prvoligaški ples, bomo videli konec maja prihodnje leto, ko bodo slovenski prvoligaši odigrali tekme zadnjega, 36. kroga državnega prvenstva.

Ob današnjem dvoboju Maribora in Zavrča bodo konec tedna še tri tekme prvega kroga: jutri Luka Koper – Krka (ob 17.30) in Olimpija – Rudar (20.), v nedeljo pa še Triglav – Gorica (18.). Celje in Domžale, ki sta sinoči opravila evropski obveznosti, bosta uvodno tekmo prvenstva odigrala pozneje, saj se bodo Domžalčani v nedeljo v prijateljski tekmi pomerili z angleškim Leeds Unitedom.

Deli s prijatelji