NAGRADA

Premagal je tudi Drogbaja

Objavljeno 10. januar 2014 11.17 | Posodobljeno 10. januar 2014 11.17 | Piše: STA, D. P.

V idealni enajsterici leta so Vincent Enyeama, Ahmed Fathi, Mehdi Benatia, Kevin Constant, John Obi Mikel, Yaya Toure, Mohamed Aboutrika, Jonathan Pitroipa, Emmanuel Emnike, Asamoah Gyan in Pierre-Emerick Aubameyang.

Yaya Toure je najboljši.

MANCHESTER – Vezist angleškega nogometnega prvoligaša Manchester Cityja in Slonokoščene obale, Yaya Toure, je bil tretjič zapored izbran za najboljšega nogometaša Afrike. Enaintridesetletni vezist je v izboru prehitel Nigerijca Johna Obija Mikela in rojaka Didierja Drogbaja.

Za legendo

Legendarni Egipčan Mohammed Aboutrika, ki se poslavlja od nogometa, je dobil priznanje za najboljšega nogometaša, ki igra v Afriki (je član Al Ahlyja iz Kaira), pri tem je ugnal rojaka Ahmeda Fathyja in Nigerijca Sundaya Mbaja.

Za Nigerijca

Al Ahly, afriški prvak, je dobil priznanje za najboljši afriški klub leta, trener leta pa je postal selektor Nigerije Stephen Keshi. Za najobetavnejšega nogometaša so izbrali Nigerijca Kelechija Iheanacha, sicer najkoristnejšega igralca SP do 17 let.

V idealni enajsterici leta pa so Vincent Enyeama, Ahmed Fathi, Mehdi Benatia, Kevin Constant, John Obi Mikel, Yaya Toure, Mohamed Aboutrika, Jonathan Pitroipa, Emmanuel Emnike, Asamoah Gyan in Pierre-Emerick Aubameyang.

Deli s prijatelji