PO PORAZU

Predsednik Valencie grdo udaril po sodniku Skomini

Objavljeno 25. april 2014 19.32 | Posodobljeno 25. april 2014 19.32 | Piše: Mo. S.

Slovenski nogometni sodnik Damir Skomina je delil pravico na tekmi Valencie in Seville, predsednik prve je nad njegovim sojenjem ogorčen, trener pa za to ne najde pravih besed ...

Damir Skomina.

VALENCIA – Četrtkov nogometni obračun polfinala evropske lige med španskima ekipama iz Valencie in Seville se je končal z zmago zadnje (2 : 0),image svojo vlogo na tekmi pa je imel tudi slovenski sodnik Damir Skomina.

Prav obenj se je obregnil predsednik Valencie Amadeo Salvo, ki svoje jeze po porazu nikakor ni mogel krotiti. Dejal je, da je nad sojenjem Slovenca in njegovih pomočnikov ogorčen, saj da je priznal sporni zadetek Stephana Mbie iz prepovedanega položaja, ob tem pa je napadalcu Pacu Alcacerju, ki se nasprotnika menda sploh ni dotaknil, pokazal rumeni karton.

V Sloveniji nogomet je, kjer je

Salvo je dejal še, da ne razume, kako lahko Uefa za polfinale evropske lige določi slovenskega sodnika. »To škoduje polfinalu evropske lige zaradi sodniške ekipe iz takšne države, kakršna je Slovenija, kjer je nogomet tam, kjer je, kjer se ne sodi na takšnih tekmah, kakršna je bila ta,« je dodal. Klub se bo na rumeni karton pritožil, in čeprav Salvo meni, da pritožbi ne bodo ugodili, poudarja, da bi se morala Uefa po takšni sodniški predstavi vendarle oglasiti, poroča portal Insidespanishfootball.

»Prijaznejši« je bil trener Valencie Juan Antonio Pizzi, ki je dejal, da sodnika ne bo javno kritiziral, ker ne more najti primerne izjave, pa bo raje molčal. Toliko o njegovem mnenju …

Deli s prijatelji