ODSTREL

Porazni september je odnesel Bračuna

Objavljeno 02. oktober 2012 11.24 | Posodobljeno 02. oktober 2012 11.24 | Piše: Rok Tamše

Po treh porazih v septembru je glavni kandidat za šefa kanarčkov Italijan Rodolfo Vanoli.

Koprski branilec Urban Žibert je moral s prekrškom ustavljati tudi Agima Ibraimija iz Maribora. Foto: Aleš Černivec

Poraz na Gorenjskem je sodu izbil dno. Milivoj Bračun ni mogel več računati na podporo vodstva edinega obalnega nogometnega prvoligaša, potem ko je z Luko Koper popil štirico proti Triglavu, ki je obsojen na boj za obstanek v družbi najboljših. Hrvaškemu trenerju, ki je tako končal še tretjo avanturo s Koprčani, ni mogel več pomagati niti njegov največji zagovornik in najvplivnejši mož v klubski upravi, podpredsednik Ante Guberac. Nezadovoljstvo se je začelo z visokim porazom v 8. krogu proti Olimpiji v Ljubljani z 1 : 4, nadaljevalo v 10. krogu po remiju brez zadetkov doma proti Aluminiju, v veliko jezo pa je preraslo zadnjo nedeljo, ko so kanarčki doživeli debakel z 0 : 4 proti Kranjčanom. V zadnjih petih tekmah so Koprčani le enkrat zmagali (Celje 1 : 0), enkrat igrali neodločeno in trikrat izgubili.

»To ni samo izgubljena tekma. To je katastrofa, sramota in blamaža za naš klub in naše mesto. Tako ne gre več naprej, zato je konec sodelovanja z Bračunom logična poteza,« je priznal Guberac, ki je z Bračunom doživljal precej bolj vesele trenutke v sezoni 2002/2003, ko so Koprčani igrali v polfinalu nekdanjega evropskega pokala Intertoto. Nekdanji igralec zagrebškega Dinama in beograjske Crvene zvezde se je na Bonifiko za kratek čas vrnil leta 2006, nazadnje pa je moštvo vodil od začetka sezone 2011/2012. Očitno je, da z njim na klopi Koprčani niso mogli storiti kakovostnega preskoka v igri.

Pred vrati Italijan Vanoli

Vodstvo trenutno četrtouvrščene ekipe na prvenstveni lestvici je v uradnem obvestilu sporočilo, da bosta do odločitve o nasledniku moštvo vodila Mladen Rudonja, strokovni vodja kluba, in Slaven Čuček, Bračunov pomočnik. »Predvidoma bo novi trener predstavljen na redni tedenski tiskovni konferenci v četrtek, 4. oktobra ob 12. uri,« so še sporočili z Bonifike. Po naših informacijah je prvi kandidat za Bračunovega naslednika Italijan Rodolfo Vanoli, ki je v tej sezoni športni direktor bolgarskega CSKA iz Sofije. Kot vemo, je Mura 05 ta klub poleti izločila v kvalifikacijah za ligo Evropa.

Z 49-letnim Vanolijem so bili Koprčani v stiku že spomladi, ko se je ponudila prva možnost, da sede na njihov trenerski stolček. Nekdanji trener mladega moštva (primavere) videmskega Udineseja je kar dobro spoznal današnje igralce Luke Kopra, tako da ne bi prišel v neznano okolje. Vanoli, ki je v igralski karieri kot branilec največ tekem odigral za Lecce in Udinese, je menda dal vedeti, da ob sebi želi specialista za fizično pripravo igralcev iz Italije.

V tem trenutku na Obali niso navdušeni nad slovenskimi trenerji, čeprav naj bi se po prvotnem scenariju na klop članskega moštva usedel Igor Benedejčič, ki vodi mladinsko moštvo Luke Koper, toda Bene iz osebnih razlogov za zdaj ne načrtuje dela na najvišji ravni. Velja tudi spomniti, da so bili v Kopru letos zagreti za Anteja Šimundžo, a je ta raje odšel k avstrijskemu tretjeligašu GAK v Gradec.

Maribor in Olimpija meljeta

V 12. krogu 1. slovenske nogometne lige so bili doseženi naslednji izidi: Triglav : Luka Koper 4 : 0, Gorica : Olimpija 0 : 1, Maribor : Mura 05 1 : 0, Rudar : Celje 1 : 0, Domžale : Aluminij 2 : 0. Maribor je še edino neporaženo moštvo. Olimpija je dobila še peto zaporedno prvenstveno tekmo in šesto zaporedno, če štejemo še pokalni dvoboj z Muro 05. Pod vse zmage se je podpisal novi trener Andrej Razdrh. Vrstni red: Maribor 32 točk, Olimpija 23, Domžale 19, Luka Koper 18, Celje 17, Aluminij 16, Rudar 12, Triglav 11, Gorica 11, Mura 05 10.

Deli s prijatelji