SPOMLADANSKI DEL

Polno skrbi in snega, optimizma pa tudi

Objavljeno 02. marec 2013 13.45 | Posodobljeno 02. marec 2013 13.45 | Piše: Rok Tamše

Začenja se spomladanski del nogometnega prvenstva v prvi ligi Telekom Slovenije.

Desetka Maribora Agim Ibraimi pričakuje Kranjčane. Foto: Tomi Lombar/Delo

Z izjemo Maribora in Olimpije, ki sta premierni nastop v drugem delu sezone s pokalnim dvobojem opravila že v sredo, preostali nogometni prvoligaši z veliko nestrpnostjo in negotovostjo pričakujejo nadaljevanje državnega prvenstva. Nestrpnost je prisotna zaradi dolgih priprav in zasičenosti s treningi, negotovost pa predvsem zaradi zimskih razmer, v katerih so bili tako rekoč vsi prikrajšani za normalno količino vadbe na naravni travi. Tako je precej več ugibanja kot sicer glede pripravljenosti pred novimi boji za prvenstvene točke.

Varovanci trenerja Darka Milaniča so po zmagovitem pohodu v Stožicah danes osredotočeni na kranjski Triglav. Gorenjski Bayern jo je že znal zagosti vijoličnim, nazadnje oktobra, ko je bilo v Kranju 1 : 0 za triglavane, zadel je Matej Poplatnik. Tokrat so v Ljudskem vrtu spet izraziti favoriti državni prvaki, ki nameravajo spomladi še povečati prednost pred tekmeci. Triglavu se torej ne obeta nič dobrega. Medtem je v Novi Gorici ponovno zavrelo, igralci so se najprej odločili izpustiti včerajšnji trening zaradi neporavnanih obveznosti kluba, a so po sestanku z vodilnimi kljub temu trenirali. Položaj je zelo kritičen, saj so predsednik Robert Vrtovec in njegovi najožji sodelavci že pred dnevi napovedali umik s položajev 1. junija. Denarja ni, rešitelja prav tako ni na vidiku, tako da bomo po vsej verjetnosti gledali agonijo goriških vrtnic do konca državnega prvenstva. Današnji dvoboj s Celjem je v tem kontekstu drugotnega pomena, vseeno pa igralci lahko igrajo za boljši jutri. Na Goriškem ali pa kje drugje, če bo poleti interes za njih.

Tekma Mure 05 z Olimpijo preložena na pozneje

Zasneženi murskosoboški stadion so šele včeraj začeli čistiti klubski delavci z dobro desetnijo prostovoljcev. Na ravnici ne manjka dobre volje, toda s povsem amaterskim pristopom na vseh ravneh dolgo ne bo šlo. Tako jim ni uspelo ustrezno pripraviti igrišča, zato je tekma Mure 05 z Olimpijo preložena na pozneje. Sinoči so imeli privrženci črno-belih tudi veselico z dobrodelno noto. Na koncertu pod imenom Mura, ti si naša kri so zbirali denar za nogometaše in mlade iz društva Kekec, ki deluje pod okriljem lokalnega centra za socialno delo. Ni kaj, nova predsednica Nataša Horvat je z ekipo pošteno zavihala rokave, upoštevati pa je treba, da trener povratnik Ante Šimundža ne more delati čudežev po poznem začetku priprav in z na vrat na nos sestavljeno ekipo.

V derbiju 22. kroga bo v Domžalah gostovala Luka Koper, tretje- in četrtouvrščeno moštvo pa vsako po svoje napada drugo mesto na lestvici. Zanimivo bo videti učinek 31-letnega napadalca Dragana Čadikovskega, ki je še jeseni nosil dres Luke Koper. Domžalčani veliko pričakujejo od 19-letnega branilca Erika Janže, ki je pozimi prišel iz Mure 05, pod drobnogledom pa bo tudi tretji novinec, 22-letni grški vezist Charis Kostakis, ki pa še ni nared za igro. »Že jeseni sem napovedal, da v Domžalah ne bo več razprodaje točk. Pričakujem našo zmago,« je odločen trener Domžal Stevan Mojsilović. Pri Luki Koper po skromnih rezultatih na pripravljalnih tekmah nameravajo vtis popraviti v boju za točke. Pri kanarčkih z Obale manjka le rekonvalescent Mitja Lotrič.

Deli s prijatelji