NOGOMET

Pokal Slovenije Luki Koper

Objavljeno 21. maj 2015 00.42 | Posodobljeno 21. maj 2015 00.42 | Piše: STA, Mo. S.

V finalu so na Bonifiki premagali Celje z 2 : 0.

KOPER – Nogometaši Luke Koper so zmagovalci pokala Slovenije. V finalu so na Bonifiki premagali Celje z 2 : 0 (1 : 0).

Koprčani so še tretjič v zgodovini osvojili pokalno lovoriko in s tem onemogočili evropske nastope ljubljanski Olimpiji. Primorci so povsem zasluženo slavili, saj so bili večino tekme boljši tekmec, konkretnejši, medtem ko so Celjani, sicer brez prvega vratarja Matica Kotnika in Blaža Vrhovca, delovali precej anemično in si pravih priložnosti skoraj niso pripravili. Tako po osmih finalnih nastopih ostajajo pri eni pokalni lovoriki.

Povedli že v šesti minuti

Koprčani so pritisnili v uvodnih minutah in svoj pritisk kronali z zadetkom. Že v šesti minuti je namreč po podaji Ivice Guberaca iz kota z glavo zadel Denis Halilović. V 12. minuti so imeli Koprčani novo priložnost, Tadej Vidmajer je na svoji polovici nespametno zapravil žogo, do nje je prišel Goran Galešić in streljal z 20 metrov, a bil malo premalo natančen. V 15. minuti je prvič poskusil Benjamin Verbič, toda žogo je poslal precej mimo vrat s strelom s slabih 20 metrov. Deset minut pozneje je z glavo poskusil Jon Šporn, a meril previsoko. Po zatišju so ob koncu polčasa Koprčani, ki so pustili boljši vtis, zapravili lepo priložnost za podvojitev prednosti. Amar Rahmanović je podal do Mitje Lotriča, ki je z roba kazenskega prostora z lobom žogo poslal čez gol.

Celjski strateg Simon Rožman je že ob polčasu ekipo osvežil z Valonom Ahmedijem in Ivanom Lendrićem, kar je pripomoglo k aktivnejši igri Celjanov v napadu. V teh trenutkih so imeli pobudo Štajerci, poti skozi obrambo Kopra pa niso našli. Še več, konkretnejši so bili Koprčani, ki so imeli nekaj polpriložnosti, medtem ko si Rožmanovi nogometaši dotlej niso priigrali niti ene resne priložnosti. V 75. minuti je Verbič nevarno sprožil z 20 metrov, pred tem pa so domači zaman zahtevali enajstmetrovko po padcu Domna Črnigoja v kazenskem prostoru. Vzdušje na igrišču je bilo vse bolj vroče, kar kaže že število rumenih kartonov, za nameček pa je Matej Palčič dobil še drugega na tekmi v 85. minuti po prekršku nad Ahmedijem. Kljub igralcu manj pa so Koprčani potrdili zmago v 87. minuti, ko je po protinapadu lepo zadel rezervist Jaka Štromajer.

Drugi izidi

V finalu mladinskega pokala so Domžale s 4 : 1 ugnale Aluminij, v finalu ženskega pokala pa je ekipa Rudar Škale po enajstmetrovkah s 6 : 4 (po rednem delu je bilo 2 : 2) premagala Teleing Pomurje Beltinci, sicer v zadnjih letih prevladujočo ekipo tako v pokalu kot v državnem prvenstvu.

Deli s prijatelji