MALI NOGOMET

Pokal SiOL: ta vikend veliki finale v Ljubljani

Objavljeno 26. september 2013 19.12 | Posodobljeno 26. september 2013 19.28 | Piše: R. T.

Na Kongresnem trgu v Ljubljani pika na i malonogometnega tekmovanja za pokal SiOL.

LJUBLJANA – To soboto in nedeljo, 28. in 29. septembra, bo na Kongresnem trgu v Ljubljani veliki finale največjega rekreativnega tekmovanja v malem nogometu v Sloveniji. Pokal SiOL je prepričal več kot 1100 rekreativnih nogometašev, da s svojo udeležbo podprejo družbeno odgovorno noto projekta, ki je 384 otrokom iz družin z manj priložnostmi omogočila nepozabno poletje.

Zmagovalci nedeljske finalne tekme bodo maja prihodnje leto odpotovali na finale lige prvakov. Pred finalnim obračunom bo ozračje ogrela tudi revijalna tema nogometnih legend, kot so Mladen Dabanović, Marinko Galič, Sašo Udovič, Ermin Šiljak, Milenko Ačimović in Džoni Novak.

Vsi, ki se želite pomeriti z njimi, imate priložnost, da se  prijavite prek facebookove strani SiOL POKAL do četrtka, 26. septembra. Oba dneva turnirja bodo obiskovalce zabavali tudi s koncerti (6Pack Čukur, Zebra Dots, Nude, SUPERHEARO orchestra).

V soboto tudi Humane zvezdice

Sobotni kvalifikacijski del se začne ob 12. uri in zaključi ob 19. uri z nastopom 6Pack Čukurja. Dan bosta popestrila nastop skupine BO! in revijalna tekma ekipe zvezdnikov, ki jih je ljubezen do nogometa in humanitarnosti združila pod imenom Humane zvezdice. Milan Pečovnik Pidži, Slobodan Maksimovič, Tone Košmrlj, Rafael Zupanc Raf, Omar Naber, Franc Nani Matjašič, Marko Tkalec, Mitja Dragšič in Matjaž Ul bodo na rumenem igrišču izzvali nogometašice iz kluba ŽNK Radomlje.

V nedeljo največji šov

V nedeljo se tekme četrtfinala začnejo ob 11. uri. Ob 13. uri bo na odru nastopila skupina Nude, zatem pa bo navijače in tekmovalce razgrela plesno-navijaška skupina Zmajčice. Ob 14.30 bo vzdušje pred finalom s funky pop ritmi dodatno ogrela še skupina Zebra Dots. Vsi ljubitelji nogometa in vse ljubiteljice nogometašev ne smete zamuditi revijalne tekme. Ob 15.30 jih bo izzivala skupina nogometnih navdušencev, ki se izbira prek facebookove strani pokala SiOL in NZS.

Finalna tekma, ki bo odločila katera ekipa potuje v Lizbono, se začne v nedeljo ob 16. uri. Finaliste bodo v boju za prvo mesto bodrile Zmajčice. Dogodek bo zaključil nastop 42 mladih talentiranih glasbenikov – SUPERHEARO orchestra – s priredbo velikega hita Good Life, na odru pa se jim bodo pridružili še Hannah Mancini, Koolade & Sasha, vokalista skupine Zebra Dots, ter Boštjan Dermolj, pevec skupine Nude.

Nagrade za obiskovalce

Organizatorji pokala SiOL napovedujejo najboljšo športno zabavo v mestu za vso družino. Za obiskovalce in najboljše navijače so pripravili številne nagradne igre in lepe nagrade. V otroškem kotičku bo poskrbljeno tudi za zabavo najmlajših.

Deli s prijatelji