EVROPSKA LIGA

Podvig Valencie, Oblakova Benfica brez težav

Objavljeno 11. april 2014 01.36 | Posodobljeno 11. april 2014 02.56 | Piše: STA, S. U.

Juventus, Benfica, Sevilla in Valencia v polfinalu evropske lige.

Po današnjih povratnih četrtfinalih nogometnih tekmah so znani vsi polfinalisti evropske lige. Juventus se je med štiri prebil po zmagi nad Lyonom, Benfica je bila v dveh tekmah boljša od nizozemskega AZ Alkmaarja, Sevilla od Porta, Valencia pa je v podaljških strla odpor Basla in zmagala kar s 5 : 0.

Španski Valencii je uspel pravi podvig, saj je na povratni tekmi nadoknadila zaostanek treh golov s prve tekme v Baslu. Absolutni junak je bil Paco Alcacer, ki je že v rednem delu dosegel dva gola (v 38. in 70. minuti), svojo izjemno učinkovito predstavo pa je kronal v 114. minuti, ko je zabil za 4 : 0.

Sevilla že ob polčasu nevtralizirala zaostanek

Stara dama iz Torina je že v Franciji zmagala z 1 : 0, na domačih tleh pa je bila znova boljša od sedemkratnega francoskega prvaka. Španska Sevilla, ki je v šestnajstini finala izločila Maribor, je povratni dvoboj s portugalskim Portom začela z zaostankom gola, primanjkljaj pa je nevtralizirala že v prvem polčasu, ki ga je zaključila s 3 :  0.

Benfica je po zmagoslavju na Nizozemskem z 1 : 0 tudi na domačem stadionu Luz ugnala AZ Alkmaar z 2 : 0.

Polfinalni žreb bo v petek na sedežu Uefe v Nyonu. Prvi polfinalni tekmi bosta na sporedu 24. aprila, povratni pa 1. maja.

Izidi četrtfinalnih tekem evropske lige v nogometu:

Benfica – AZ Alkmaar  2 : 0 (1 : 0) /1 : 0/
Sevilla – Porto               4 : 1 (3 : 0) /0 : 1/
Valencia – Basel            5 : 0 (3 : 0, 2 : 0) /0 : 3/
Juventus – Lyon            2 : 1 (1 : 1) /1 : 0/
 

Deli s prijatelji