AFERA

Podkupljiva mariborska nogometaša?

Objavljeno 24. februar 2015 19.20 | Posodobljeno 24. februar 2015 19.21 | Piše: A. A.

Policija zbrala dovolj dokazov o poskusu podkupovanja igralcev Maribora, da bi ti izgubili v evropski ligi.

MARIBOR – Željko Stokanić iz Maribora je že bil obsojen zaradi prirejanja rezultatov nogometnih tekem v evropski ligi. Ko je izbruhnila ta afera, se je veliko govorilo tudi o podkupovanju nogometašev Maribora. Glasno se je omenjalo ime branilca vijoličastih Aleksandra Rajčevića, a se zadeva nikoli ni znašla na sodišču. Mariborski klub in nogometna zveza sta modro molčala. Toda pred dnevi naj bi se klobčič vendarle začel odvijati. Tako naj bi članom nacionalnega preiskovalnega urada uspelo zbrati dovolj dokazov, da je nespodobno povabilo prejel Rajčević, tarča poskusa podkupovanja je bil še drug mariborski nogometaš. Ne eden ne drugi poskusa podkupovanja menda nista prijavila policiji.

Glavni akter zgodbe o poskusu podkupovanja je 35-letni Željko Stokanić, drugi »nepridiprav« pa naj bi bil 28-letni Anis Dulić, menda tesen prijatelj Aleksandra Rajčevića z Obale. Maja lani so med hišnimi preiskavami pregledali tudi stanovanje Aleksandra Rajčevića in našli dokaze, da naj bi poskušali prirediti dve tekmi Maribora v Ligi Europa. Pred tekmo, ki jo je Maribor novembra predlani odigral v skupinskem delu evropske lige v gosteh z Rubinom iz Kazana, naj bi Stokanić sam poskušal nagovoriti mariborskega nogometaša. Koga, za zdaj ostaja neznanka, a glede na način poslovanja je Stokanić za prirejanje tekem nagovarjal menda branilce in vratarje. Posel je padel v vodo, ker je Maribor v Kazanu potreboval zmago, nogometaša pa ni bilo mogoče nagovoriti k visokemu porazu Maribora.

Drugi poskus naj bi osumljena Stokanić in Dulić opravila februarja lani, šlo pa naj bi za tekmo Maribora v Sevilli, ki so jo Mariborčani v šestnajstini finala evropske lige izgubili z 1:2. Že januarja 2014 naj bi se začela dogovarjanja, da poskušata prek Rajčevića kupiti to tekmo. Dulić je kar nekajkrat komuniciral z Rajčevićem, a menda ni dosegel dogovora. Zdaj bosta ovadena vse skupaj poskušala pojasniti še na sodišču.

Deli s prijatelji