61 MILIJONOV EVROV

Po svetu kriza, v nogometu pa nov rekordni prestop

Objavljeno 24. maj 2014 13.57 | Posodobljeno 24. maj 2014 13.57 | Piše: STA, A. L.

Brazilec David Luiz se seli v Pariz.

Nasmejani David Luiz.

PARIZ – Angleški Chelsea in francoski PSG sta se dogovorila o prestopu Brazilca Davida Luiza, ki se bo v Pariz preselil za astronomskih 61 milijonov evrov.

Vesti iz londonskega moštva o doseženem dogovoru o transferju 27-letnega brazilskega reprezentanta Davida Luiza, s polnim imenom David Luiz Moreira Marinho, so se pojavile v posmeh nedavni kazni evropske nogometne zveze. Uefa je Pariz Saint-Germain kaznovala zaradi kršitve finančnega fair playa, kljub kazni pa so se lastniki francoskega prvaka znova izkazali kot veliki zapravljivci.

Rekordni znesek

Chelsea se lahko veseli novega odličnega posla. Uspelo mu je namreč iztržiti rekorden znesek v svetovnem nogometu za nogometaša na položaju branilca. Po doseženem dogovoru o odškodnini Luiza zdaj čakata zdravniški pregled ter dogovor z novim delodajalcem o plači in ostalih osebnih pogojih.

David Luiz, ki je trenutno z izbrano vrsto Brazilije na pripravah za svetovno prvenstvo, se je moštvu iz Londona pridružil leta 2011 po odhodu iz portugalske Benfike ob odškodnini v vrednosti 25 milijonov evrov.

Deli s prijatelji