ODHOD

Po Nikoliću Olimpijo zapušča še Stojić

Objavljeno 20. april 2016 20.37 | Posodobljeno 20. april 2016 20.37 | Piše: STA, M. U.

Olimpija bo nekaj časa brez športnega direktorja, prav tako je za zdaj brez prvega trenerja.

Foto: Jože Suhadolnik, Delo

LJUBLJANA – Vodilna ekipa 1. SNL Olimpija iz Ljubljane se je v ponedeljek razšla s trenerjem Markom Nikolićem, danes pa je predsednik kluba Milan Mandarić sporočil, da zeleno-bele zapušča še športni direktor Ranko Stojić. Le dva dni po izredni novinarski konferenci ljubljanskega prvoligaša, na kateri je predsednik kluba Mandarić sporočil, da Nikolić ne bo več njihov trener, je prišlo še do enega izrednega sestanka z mediji, vendar ne zato, da bi izvedeli ime novega trenerja Olimpije, ampak je prvi mož Olimpije povedal, da klub zapušča še športni direktor Stojić.

»Včasih je treba kakšno stvar prespati, jo temeljito premisliti, na koncu pa sem se odločil, da se razidemo tudi s Stojićem. Želel bi se mu še enkrat zahvaliti za sodelovanje, z njim smo bili na prvem mestu praktično od začetka prvenstva, vzrokov, da Stojić ni več športni direktor, pa je več. Pravzaprav je bilo vsega po malem, med sezono je bilo tudi nekaj napetosti, prišlo je tudi do različnih pogledov glede vodenja kluba, zdaj pa sem ocenil, da je prišel za slovo. Nisem si več želel prihajati v konfrontacije, majhne ali velike, v tem primeru sem jih rešil tako, kot je bilo v primeru z Nikolićem. Moja dolžnost je, da pomirim igralce, da jih prepričam, da je v klubu vse v redu. Tudi prej so bile tu in tam napetosti, čeprav morda niso bile vidne. Zame je najpomembnejše, da Olimpija pride do svojega cilja in naredil bom vse, da izpolnimo željo navijačev. Olimpijo želim voditi v svoji smeri, takšni, za kakršno mislim, da mora biti in želim si, da tako nadaljujemo,« je dejal Mandarić.
Olimpija bo nekaj časa brez športnega direktorja, prav tako je za zdaj brez prvega trenerja. V Domžalah je v prejšnjem krogu ekipo vodil dozdajšnji Nikolićev pomočnik Radoje Smiljanić.

Deli s prijatelji