V LIGI PRVAKOV

»Po financah smo na dnu, po garanju in trdem delu pa v vrhu«

Objavljeno 16. september 2014 16.36 | Posodobljeno 16. september 2014 16.36 | Piše: STA, S. U.

NK Maribor bo v sredo ob 20.45 igral prvo tekmo v skupinskem delu lige prvakov po sezoni 1999/2000, tokrat proti portugalskemu Sportingu.

MARIBOR – Slovenski nogometni prvak Maribor bo v sredo ob 20.45 igral prvo tekmo v skupinskem delu lige prvakov po sezoni 1999/2000. Izbranci Anteja Šimundže, ta zaradi poškodbe ne bo mogel računati na srednjega branilca Marka Šulerja, v Ljudskem vrtu pričakujejo Sporting. Čeprav tekmec uživa večji ugled v nogometnem svetu, pa je želja domačih zmaga.

V vsako tekmo na zmago

»Igranje v ligi prvakov je velik privilegij tako za igralce kot klub. To smo vsi čakali in si želeli. Trener pravi, da smo fizično dobro pripravljeni, prav tako mentalno. Vse bomo naredili za zmago in tri točke. Vem, da bo težka tekma, a skupaj z navijači nam bo malo lažje,« je na novinarski konferenci v Mariboru povedal kapetan štajerske ekipe Marcos Tavares.

Izkušeni napadalec poudarja, da gre Maribor v vsako tekmo na zmago in da tokrat ne bo nič drugače. »Ne razmišljam o nasprotni ekipi, ampak samo o naši. Vsi igralci smo motivirani, osredotočeni na jutrišnji obračun. Vadimo na visoki ravni in vse to nakazuje, da imamo možnosti za uspeh,« dodaja Tavares.

Trener Šimundža, ki je pred skoraj točno 15 leti dosegel prvi mariborski gol v ligi prvakov, in sicer z odmevno zmago v Kijevu proti Dinamu, je pred sedmo silo stopil umirjeno. »Priprave na tekmo potekajo po ustaljenem ritmu. Smo osredotočeni na evropsko preizkušnjo. Igralci so psihično in fizično pripravljeni, sproščeni, se pa zavedajo pomembnosti in kakovosti tekmovanja. Na jutrišnji tekmi bomo na visoki ravni,« napoveduje Šimundža.

Sporting je ekipa, ki ima vse značilnosti portugalskega nogometa. 

V finančnem pogledu palček med elito

Tudi dejstvo, da je Maribor v finančnem pogledu palček med elito (Sporting, denimo, ima približno desetkrat dražjo ekipo), ga ne gane preveč. »Po financah smo na dnu, po garanju in trdem delu pa v vrhu. To nas ne obremenjuje, zgolj motivira,« pravi Šimundža, ki ima začetno enajsterico v večini izbrano, obstaja še dilema ali dve. Zagotovo pa zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo srednjega branilca Šulerja, ki ga bo bržčas zamenjal Arghus.

Ta bo poskušal čim bolje ustavljati nevarne Sportingove napadalce in veziste, trener Marco Silva ima na voljo kar nekaj uglednih imen v tem pogledu, na primer Nanija, Fredyja Montera, Williama Carvalha, Diega Capela ... »Sporting je ekipa, ki ima vse značilnosti portugalskega nogometa. Je izredno agresivna, čvrsta ekipa z ogromno dinamike, napadalne miselnosti. Seveda ima svoje pluse in minuse, ki pa jih bom zadržal za igralce,« je še povedal Šimundža.

Tekmo skupine G bodo sodili Francozi na čelu s Clementom Turpinom.

Deli s prijatelji