IZPOVED

Po aferi v NK Maribor Ibraimi razkriva, kdo je žalil njegovo mamo, vero in narod

Objavljeno 11. april 2016 12.32 | Posodobljeno 11. april 2016 10.00 | Piše: S. U.

Vpletena sta eden glavnih zvezdnikov kluba Agim Ibraimi in športni direktor Zlatko Zahovič.

Ni prvič, da je športni direktor NK Maribor obtožen žaljenja.

MARIBOR – Pretekli konec tedna je Maribor pretresla afera, v kateri sta se kot glavna akterja znašla eden glavnih zvezdnikov tamkajšnjega kluba Agim Ibraimi in športni direktor Zlatko Zahovič. Ibraimi je namreč v petek kontroverzno zapustil karanteno nogometašev Maribora pred obračunom z Domžalami ter za nameček na facebooku zapisal: »Človek zmore biti močnejši od zunanje usode in vsak dan stoji pred odločitvijo, ali bo iz svojega trpljenja naredil svoj mir. Preden si ustvarite svoje mnenje, želim pojasniti, da sem bil v to dejanje prisiljen in da sem bil na najbolj nizkoten način pregnan iz karantene s strani enega človeka. Lp, Agim Viola«

Makedonski reprezentant je za športni dnevnik Ekipa24 razkril podrobnosti in drugega akterja prepira, ki se je začel po tem, ko je državne prvake na treningu obiskala skupina Viol. Nogometaš Amir Dervišević je namreč od njih dobil klofuto, sledil je govor Zlatka Zahoviča, ki pa mu je Ibraimi nasprotoval, saj je želel Zahovič upravičiti tudi fizično nasilje. »Prva stvar, navijači Maribora so moja svetinja. Prosim jih za odpuščanje in razumevanje. In druga stvar, tole niti v najbolj norih sanjah ni proti klubu, ni proti Mariboru. Rajši umrem,« je svojo zgodbo začel nogometaš in obenem priznal, da ga je nagnal prav Zlatko Zahovič.

Padale so težke besede

»Izgubil je živce, ker sem mu nasprotoval pred ostalimi igralci, bil je oster, bil je zelo žaljiv. Prisežem, da bi šel čez vse to, toda ob vsem zmerjanju mi je dejal, naj odidem. Žaljivke so se v nadaljevanju večera nadaljevale. Užalil je mene, užalil je mojo preteklost, ponovno užalil mojo mamo, užalil je tudi moj narod in vero. To pa so že stvari, prek katerih po mojem mnenju ne bi smel nihče,« je še dejal Ibraimi.

 

Deli s prijatelji