LEGENDA OLIMPIJE

Plemenita pomoč Ubaviču

Objavljeno 24. marec 2015 17.43 | Posodobljeno 24. marec 2015 17.45 | Piše: R. T.

Športni prijatelji bolnega Zorana Ubaviča so z dražbo dresov iztržili okrog 11.000 evrov.

Legende Olimpije. Foto: KMN Olimpija

LJUBLJANA – Zoran Ubavič je ena izmed nogometnih legend Olimpije. V premierni sezoni prve slovenske lige v samostojni državi je bil najboljši strelec z 29 zadetki. Zeleno-belim je pomagal tudi 15 let pozneje, ko je Olimpija neslavno končala v peti ligi, Zoki pa je skupaj z drugimi pomagal k ekspresni vrnitvi zmajev v prvoligaško konkurenco. Danes 49-letnik boleha za hudo obliko demence, zato potrebuje 24-urno oskrbo. Zanj skrbijo starši, s katerimi živi v Vojvodini. Njegovi nekdanji soigralci ter drugi prijatelji in kolegi so podprli idejo pod okriljem Kluba malega nogometa Olimpija, da zberejo drese športnih asov ter za njih na dražbi iztržijo čim več denarnih sredstev, ki bi bila v pomoč pri Zoranovih oskrbi in zdravljenju.

Pomagali pri zdravljenju in oskrbi bivšega golgeterja ljubljanske Olimpije

Organizatorji sporočajo, da je dobrodelna dražba dresov lepo uspela. Zelo jih veseli tudi dejstvo, da je projekt združil nogometne navdušence in navdušenke iz vse Slovenije ne glede na klubsko pripadnost. Po neuradnih podatkih so z licitacijo dresov in prostovoljnimi prispevki zbrali okrog 11.000 evrov. Za dres Gorana Dragića, zvezdnika NBA-moštva Miami Heat, so iztržili rekordni znesek 660 evrov.

Na zaključnem dogodku v ljubljanskem Športnem centru Triglav, kjer je bila v ospredju revijalna tekma med nekdanjimi asi Olimpije in člani zlate generacije, so bili znani obrazi tudi na tribunah. S svojo prisotnostjo so projekt podprli in pomagali pri njem selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec, športni direktor Maribora Zlatko Zahovič, nekdanji košarkarski as, zdaj generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović... Organizatorji verjamejo, da je bilo to prvo dejanje humanitarne zgodbe, ki se bo v prihodnosti še nadaljevala in nadgrajevala.

 

Deli s prijatelji